Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till häktet Trelleborg

Klienthandläggare till häktet Trelleborg

Region Syd Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Häktet Trelleborg har 33 platser fördelat på två avdelningar och tar främst emot häktade med restriktioner. Häktet har en personalgrupp på ca 30 anställda. Häktet Trelleborg och Häktet Malmö bildar tillsammans VO Malmö.

Arbetsbeskrivning

Som klienthanläggare på Häktet Trelleborg arbetar du med den juridiska klientprocessen. I klientprocessen kommer du ansvara för uppföljning och bevakning av klientprocessen vilket innefattar bland annat upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid, upprättande av placeringsunderlag samt handleda och följa upp det dagliga klientarbetet. Som klienthandläggare fattar du beslut enligt Kriminalvårdens arbetsordning och i nära samarbete med kriminalvårdsinspektören bevakar och utvecklar du häktets klientarbete. Du samordnar även häktets utsedda personalhandledare vilket innebär att bevaka och utveckla arbetet med introduktion av nyanställda samt anställda inom kriminalvårdens grundutbildning. Andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren. Du är serviceinriktad och kan skapa goda relationer på arbetsplatsen. Du har förmågan att vara lugn och kontrollerad i pressade och stressade situationer och har god förmåga att hantera en hög arbetsbelastning vid behov. I arbetet planerar, organiserar och prioriterar du dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar
Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Som klienthandläggare har du en viktig roll i verksamheten och stor vikt kommer läggas vid den personliga lämpligheten och din pedagogiska förmåga.

Krav:
• Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


Meriterande:
• Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av administrativt arbete i offentlig förvaltning.
• Erfarenhet som klienthandläggare inom Kriminalvården.
• God kunskap om relevant lagstiftning.
• Kunskap om Kriminalvårdens klientjuridiska processer.
• Ytterligare utbildning och erfarenhet inom arbetsrätt eller personalvetenskap.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.
Kriminalvården kan tillämpa 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-06
Referensnummer: A974433
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid, måndag-fredag. Fast schema (Måndagar-torsdagar kl. 07.30-16, fredagar

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Widman
Kriminalvårdsinspektör
0410-78 56 05

Fackliga företrädare

Lars Mårtensson
Seko
0410-78 56 35

Jasminka Badurina
ST/OFR
077-22 80 800

Lotta Helin
SACO
040-692 72 62

Övrigt


Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.