Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till häktet Växjö

Klienthandläggare till häktet Växjö

Kriminalvården Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Växjö verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/vaxjo/#om

Häktet Växjö tar emot både häktade med och utan restriktioner och ligger i förvaltningshuset som också rymmer frivård, polis och åklagarkammare. Häktet har 36 platser. I nuvarande lokaler har häktet funnits sedan 2001, då det nya förvaltningshuset stod klart.
Häktets upptagningsområde är i första hand Kronobergs län och inom området betjänas Växjö Tingsrätt.

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare vid häktet i Växjö ansvarar du, under ledning av kriminalvårdsinspektör, för det samlade klientarbetet. Det innefattar att säkerställa och kvalitetssäkra rättsprocessen vilket innebär domsregistrering, kontroll av häktning/åtalstid, journalföring, verkställbarhetskontroller, hantera kallelser, upptagande av nöjdförklaring och strafftidsbeslut tillsammans med ansvarig kriminalvårdsinspektör. Vidare kommer du planera och strukturera isoleringsbrytande åtgärder.

Arbetet innebär även handledning av kriminalvårdare i deras dagliga klientarbete och vidareutveckla kontaktmannaskapet. I uppdraget ingår även att vidareutveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet i samarbete med kriminalvårdsinspektör samt arbeta aktivt med isoleringsbrytande åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt att arbeta med andra människor och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla kunskap utifrån mottagaren. Du är flexibel och har lätt att ställa om inför ändrade omständigheter samt ser möjligheter i förändringar. Vi ser att du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt. Att strukturera ditt arbete genom att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt är en självklarhet för dig och avgörande för att klara av arbetet.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig- eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Väl vitsordad erfarenhet av ärendehandläggning inom offentlig sektor.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av beslutsfattande inom ärendehandläggning.
• Erfarenhet av arbete som klienthandläggare inom Kriminalvården.
• God kunskap om relevant lagstiftning, särskilt strafftidsberäkning.
• Goda förvaltningsrättsliga kunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-05
Referensnummer: C49241
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Lars Dunder
Kriminalvårdsinspektör
0470-736383

Mats Eklöf
Rekryterare
076-1144579

Fackliga företrädare

Karin Green
ST
0470-736380

Johnny Wickius
SEKO
0470-736380

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.