Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare till verksamhetsområde Mariestad vikariat.

Klienthandläggare till verksamhetsområde Mariestad vikariat.

Mariestad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.


Verksamhetsområde (VO) Mariestad består av anstalten Johannesberg, klass 2, anstalten Rödjan, klass 3 öppen samt ett häkte.
VO Mariestad har ca 150 anställda fördelade inom olika yrkeskategorier och kompetenser.

Läs mer om verksamheten:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

Se vad våra medarbetare gör och vad de tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare fattar du beslut enligt arbetsordningen. Arbetet innebär handläggning och bevakning av den juridiska klientprocessen, verkställbarhetskontroller, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag. Dina uppgifter som klienthandläggare är också att sprida information och metodhandleda personal i det dagliga arbetet.
Du ansvarar för det samlade klientarbetet och rapporterar till kriminalvårdsinspektören samt leder morgonmötet vid kriminalvårdsinspektörens frånvaro.

Arbetet innebär även att handleda kriminalvårdare i deras dagliga arbete, samt att i dialog med kriminalvårdsinspektören utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet. Extern samverkan med andra myndigheter förekommer frekvent, ansiktet utåt i rättsvårds och behandlingsfrågor. Att vilja utveckla och kvalitetssäkra kontaktmannaskapet samt delegera och stötta personalen kontinuerligt

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar bra med andra och anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren. Du har förmågan att vara lugn och kontrollerad i pressade och stressade situationer. I arbetet planerar, organiserar och prioriterar du dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
• Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
• Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av administrativt arbete i offentlig förvaltning.
• Erfarenhet som klienthandläggare inom Kriminalvården.
• God kunskap om relevant lagstiftning.
• Kunskap om den klientjuridiska processen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Efter överenskommelse.
Vikariat tom 21-12-31.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-06
Referensnummer: A986463
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
måndag - fredag flextid

Kontakt

Kontaktperson

Anders Fagerlund
Rekryteringskordinator
0733485208

Britt-Marie Johansson
Kriminalvårdschef
0501-758101

Maud Lemhage
Personalhandläggare
0501-758103
Maud.Lemhage@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bellino
OFR
0501-758 201

Alf Ringhage
SEKO
0501-758 201

Ullabeth Karlsson
Saco-s
031-7529895

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.