Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Klienthandläggare (vikariat) till Häktet Sollentuna

Sollentuna Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Häktet Sollentuna är ett säkerhetshäkte med plats för 240 klienter. På häktet finns sex stycken klienthandläggare varav en av dessa har särskilt ansvar för platssamordning.

Arbetsbeskrivning

Som klienthandläggare på häktet Sollentuna skall du, under kriminalvårdsinspektören, ansvara för det samlade klientarbetet vilket innebär att fatta beslut enligt delegation. Arbetet innebär handläggning av den juridiska klientprocessen, verkställbarhetskontroller, klientärenden såsom bl.a. planering av intagnas verkställighet, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag.

Du skall även handleda kriminalvårdarna i deras dagliga klientarbete . I uppdraget ingår även att i dialog med kriminalvårdsinspektören och övriga klienthandläggare på häktet, utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet. Du kommer även att ha mycket kontakt med externa parter, exempelvis andra myndigheter.

Tjänsten är ett vikariat på ett år, med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning, exempelvis med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning.

Du har goda förvaltningsrättsliga kunskaper och har erfarenhet av att hantera uppgifter som både består av juridiska beslut samt handledningsuppdrag och är lyhörd för rättssäkerhetens krav. Det är meriterande att ha kunskap och kännedom om Kriminalvårdens verksamhet.

Du har lätt för att samarbeta, är flexibel samt har hög social kompetens. Du är noggrann, strukturerad och har god skriftlig och muntlig framställningsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2019-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-07
Referensnummer: A756255
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Emma Samuelsson
Kriminalvårdsinspektör
08-559 456 20
emma.samuelsson@kriminalvarden.se

Fanny Kindlund
Personalhandläggare
08-559 456 45
fanny.kindlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Anders Peterson
SEKO
08-559 456 00

Lars-Erik Biving
ST/OFR
lars-erik.biving@kriminalvarden.se

Mikaela Heimer
SACO-S
Mikaela.Heimer@kriminalvarden.se

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.