Kriminalvården


Klienthandläggare

Klienthandläggare

Huddinge Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om häktet Huddinges verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/huddinge/#om

Häktet Huddinge har 155 ordinarie platser.
Häktet består idag av fem avdelningar med totalt 104 platser för intagna med restriktioner. Till detta kommer en normalavdelning med 20 platser för intagna i full gemensamhet samt en gemensamhetsavdelning med 20 platser för intagna som är misstänkta eller dömda för sexualbrott och/eller relationsvåld. En avdelning om 11 platser finns där nyintagna samt intagna i behov av tillsyn placeras. En av häktets avdelningar är under uppbyggnad. Denna avdelning kommer att vara lokaliserad i Nacka strand och där kommer att finnas 18 platser.

Arbetsbeskrivning

Häktet Huddinge rekryterar en klienthandläggare som under kriminalvårdsinspektören ansvarar för det samlade klientarbetet. Arbetet som klienthandläggare innebär att fatta beslut enligt arbetsordningen, handläggning och bevakning av den juridiska klientprocessen, verkställbarhetskontroller, upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid och upprättande av placeringsunderlag. Arbetet innebär även att handleda kriminalvårdare i deras dagliga arbete. I uppdraget ingår även att i dialog med kriminalvårdsinspektören utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet. Extern samverkan med andra myndigheter förekommer frekvent.

Kvalifikationer

Vi söker dig som besitter goda förvaltningsrättsliga kunskaper och har erfarenhet av att hantera uppgifter som både består av juridiska beslut och handledningsuppdrag. Du måste vara lyhörd för rättssäkerhetens krav. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel samt har hög social kompetens. Du är strukturerad och har god skriftlig och muntlig framställningsförmåga.

Krav
- Universitets- eller högskoleutbildning med juridik, samhälle eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
- Erfarenhet av administrativt arbete från offentlig förvaltning
- God kunskap om relevant lagstiftning
- Tidigare erfarenhet av klienthandläggararbete på häkte

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi förutsätter att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2021-02-17

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-02
Referensnummer: A940047
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Karl-Johan Wirén
Kriminalvårdsinspektör
08-55939048

Niclas Ingesson
Ledarna
077-2280800

Fackliga företrädare

Andreas Rosendahl
SEKO
08-55939040

Michaela Heimer
SACO
08 559 384 66

Johan Lindgren
ST
08-55939040

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Befattningen är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.