Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kock till anstalten Kumla, semestervikariat

Kock till anstalten Kumla, semestervikariat

Kumla Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Kumlas verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/kumla/#om

Vid anstalten Kumlas storkök lagas lunch och middag till intagna i anstalten samt lunch till personalmatsalen. I köket arbetar 6-7 st kockar och en köksföreståndare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i anstaltens storkök och ingå i ett arbetslag om sex-sju personer. Arbetsuppgifterna består av vanligt förekommande arbetsuppgifter i storkök såsom planering, beredning och tillagning av lunch och middag. I arbetsuppgifterna ingår att du tillsammans med dina kollegor planerar och organiserar kökets arbete utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Som kock lagar du i första hand lunch och middag till de intagna på anstalten samt lunch till personalmatsalen. Tillagning av dietkost och annan särskild kost förekommer. Städning av kökets lokaler, disk och egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning ingår i arbetsuppgifterna. Samarbete med personal i andra funktioner ingår som en naturlig del i arbetet. Enklare administration kan förekomma. Personalen har ett periodplanerat schema där helgtjänstgöring ingår i arbetet. På flertalet klientavdelningar bedrivs självförvaltning vilket innebär att det i arbetet kan komma att ingå handledning av intagna med olika förutsättningar och förkunskaper vad gäller språk, kunskaper i matlagning m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg och stabil och har god självinsikt. Du är lugn och kontrollerad i stressiga situationer och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du uppvisar gott omdöme och samarbetar bra med andra.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande:
• Erfarenhet av att arbeta i storkök
• Erfarenhet av att arbeta med egenkontroller
• Erfarenhet av att arbeta med specialkost
• Utbildning med inriktning restaurang/storhushåll
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde efter överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2020-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-08
Referensnummer: A930452
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Arbetstid: Schema
måndag-söndag, dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Martin Lindvall
kriminalvårdsinspektör
077-22 80 800

Robin Hagman
Köksansvarig
077-22 80 800

Jessica Sandberg
Personalhandläggare
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Thomas Hagsten
SEKO
077-22 80 800

Jonas Wilén
ST
077-22 80 800

Jussi Jämsä
Ledarna
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Du kan endast söka denna tjänst via länk i denna annons eller direkt på www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller per brev. Telefonsupport Offentliga Jobb för arbetssökande 0771-693693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- eller rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Läs mer: http://www.kriminalvarden.se

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.