Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kockar till verksamhetsområde Umeå (sommarvikariat)

Umeå Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården Region Nord, verksamhetsområde Umeå består av anstalten Umeå, anstalten Sörbyn och häktet Umeå. Verksamheten leds av kriminalvårdschefen tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer. Till verksamhetsområdet söker vi nu
totalt fyra vikarierande kockar, två till anstalten Umeå och två till anstalten Sörbyn.
Vikariaten avser sommaren 2018. Anställningen kan komma att föregås av en timanställning varför rekryteringen sker fortlöpande under ansökningstiden.

Arbetsbeskrivning

Du ingår i ett arbetslag som lagar mat till de intagna. Som kock kommer du att arbeta med traditionella arbetsuppgifter som förekommer i storkök, såsom matlagning, planering, inköp, beredning och städning av kök. Förutom vanlig kost förekommer även tillagning av vegetarisk kost samt annan special kost. I arbetsuppgifterna ingår att köra färdig mat i kantiner till Häktet Umeå. Som kock i anstaltens kök handleder du intagna i sedvanliga arbetsuppgifter i storkök.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är hotell- och restaurangprogrammet på gymnasienivå, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete i kök eller restaurang är ett krav. Erfarenhet av arbete i storkök är meriterande. Du måste även ha körkort på lägst B behörighet.

Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och stresstålig. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Bred arbetslivserfarenhet och erfarenhet av arbetsledning/handledning är önskvärt. För arbetet krävs god datavana liksom vana av inköp- och fakturahantering. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga mognad och lämplighet. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande.

Vi förutsätter att Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.
Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-25
Referensnummer: A746284
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Heidi Porko
Kriminalvårdsinspektör Anstalten Sörbyn
0930-661111

Marcus Boman
Kriminalvårdsinspektör Anstalten Umeå
090-6955928

Fackliga företrädare

Lars Lindström
SEKO
090-695 58 61

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Per Lundmark
OFR/ST
090-6955880

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se . Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-704 704. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

För mer information: www.kriminalvarden.se