Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Köksansvarig VO Borås

Regionkontoret Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Verksamhetsområde Borås består av en kriminalvårdsanstalt med 74 platser och ett häkte med 44 platser.

Arbetsbeskrivning

I arbetet i köket på anstalten i Borås arbetar du tillsammans med två kockar för att laga måltider till anstaltens och häktets intagna, vi lagar även mat till arresten hos Polisen. Som kock kommer du att arbeta med traditionella arbetsuppgifter som förekommer i ett storkök i huvudsak matlagning, beredning och servering av mat, diskning och städning av kök samt egenkontroll. God kunskap om specialkoster är meriterande.
Som mål har du att laga god näringsriktig kost från grunden och väljer bort all form av hel och halvfabrikat i den utsträckning det går. Du behöver vara intresserad av vegetarisk kost och ekologiska produkter men samtidigt ha bra balans i ekonomin då vi arbetar aktivt med att hålla budget.
Det förekommer även arbetsuppgifter i form av inköp, planering av matsedel, fakturahantering etc. Du handleder intagna som har sin sysselsättningsplacering i centralköket.
Anstalten bedriver självförvaltning i mindre omfattning där du som kock är behjälplig med planerandet och inköpen till dessa avdelningar.

Kvalifikationer

Grundläggande krav är restaurang- eller storhushållsutbildning på gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som av Kriminalvården bedöms relevant. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav. Bred arbetslivserfarenhet samt fortbildning i livsmedelshygien är meriterande.
Som person har du god samarbetsförmåga, är flexibel, stresstålig och har hög social kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga mognad och lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-21
Referensnummer: A814448
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Caroline Haga
Kriminalvårdsinspektör
033-7858619
0728626065
caroline.haga@kriminalvarden.se

Emma Ohlsson
Kriminalvårdsinspektör
0337858564
emma.ohlsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Lars-Olof Stridh
ST / OFR
0337858618

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.