Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare funktionsuppdrag ASV

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Häktet Sollentuna är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten och ligger i Sollentuna centrum. Häktet har 240 platser, varav 96 för intagna i gemensamhet och 144 för intagna med restriktioner.

Arbetsbeskrivning

Då Häktet Sollentunas organisation utökats söker vi två kriminalvårdare med funktionsuppdrag ASV, annan strukturerad verksamhet. Du kommer att ha ett särskilt uppdrag att arbeta med att minska de intagnas isolering och verka för ökad gemensamhet i de fall det är möjligt. Du kommer att arbeta direkt underställd en kriminalvårdsinspektör men ditt uppdrag kommer att vara att arbeta gentemot samtliga avdelningar på häktet. Som kriminalvårdare med funktionsuppdrag ASV arbetar du med intagna genom olika former av handledda aktiviteter och du kommer att vara med och utveckla innehållet i annan strukturerad verksamhet och isoleringsbrytande åtgärder vid häktet. Det kan exempelvis handla om att anordna och hålla i olika friskvårdsaktiviteter för intagna så som yoga och cirkelträning. Du kommer även vara med och utveckla verksamheten med besöksgrupper och ideella organisationer samt vara den dagliga kontaktpersonen gentemot dessa.
Du kommer även att planera, genomföra och följa upp gemensamhetsskapande och isoleringsbrytande åtgärder på hela häktet för ett effektivt nyttjande av isoleringsbrytande resurser.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha genomgått Kriminalvårdens grundutbildning. Du är kreativ, har goda pedagogiska egenskaper och god ledarförmåga. Du har förmågan att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter samt har en vilja att utveckla verksamheten. Som sökande måste du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha god IT-vana. Det ses som meriterande att ha vana av att leda gruppverksamhet i olika former så som fysisk träning eller annan pedagogisk verksamhet. Erfarenhet som fritidsledare eller studier inom pedagogik, fritid, hälsa och idrott alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

2018-09-18

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-04
Referensnummer: A693872
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Gustav Åsgård
Kriminalvårdsinspektör
08-794 58 81
gustav.asgard@kriminalvarden.se

Fanny Kindlund
Personalhandläggare
08-559 456 45
fanny.kindlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Anders Peterson
SEKO
08-559 456 00
anders.peterson@kriminalvarden.se

Mikaela Heimer
SACO
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.