Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare funktionsuppdrag INTIK, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare med funktionsuppdrag INTIK arbetar du med handläggning och beslutsfattning i samtliga besök- och telefoniärenden (INTIK) på häktet, enligt särskild personlig delegation. Du ansvarar även för att tillse att intagens begäran om omprövning handläggs på ett korrekt och rättssäkert sätt. Du hanterar besöksbokning samt dess efterarbete, ansvarar för in- och utgående klientpost inklusive postgranskning. I tjänsten ingår även att samverka med bland annat regionala rättsvårdsexperter, säkerhetsorganisation samt övriga klientadministrativa funktioner på häktet Sollentuna.

Kvalifikationer

Du ska ha gått Kriminalvårdens grundutbildning samt ha Kriminalvårdserfarenhet. Du ska dessutom vara stresstålig samt ha en förmåga att växla tempo när arbetssituationen kräver det. Vidare måste du ha en hög integritet samt gott omdöme.

Du måste även vara analytisk med en förmåga att sakligt och metodiskt hantera och värdera stora mängder information. Arbetet kräver en hög sekretess- och säkerhetsmedvetenhet och en förståelse för hur vi bedömer säkerheten och varför vi gör de bedömningar vi gör. Tjänsten innebär mycket kommunikation med anhöriga, intagna, kollegor, andra myndigheter etc vilket ställer krav på god kommunikationsförmåga och ett serviceinriktat arbetssätt. Du måste vara ansvarsmedveten och kunna fatta egna beslut samt i detta även ha en förmåga att avgöra vilka ärenden som bör förankras med närmaste chef. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde 1/9. Tjänsten är ett vikariat på 6 månader.

Tidsbegränsta till: 2018-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-28
Referensnummer: A691634
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Camilla Sahlin
Kriminalvårdsinspektör
08-559 456 20
camilla.sahlin@kriminalvarden.se

Fanny Kindlund
Personalhandläggare
08-559 456 45
fanny.kindlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Anders Peterson
SEKO
08-559 456 00

Mikaela Heimer
SACO-S
Mikaela.Heimer@kriminalvarden.se

Håkan Jansson
Ledarna
08-559 456 00
hakan.jansson@kriminalvarden.se

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.