Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare Gävle

Kriminalvården Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Som medarbetare inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och intressant samhällsuppdrag och i ditt arbete hos oss har du chans att göra skillnad.

Kriminalvården söker nu 200 nya kriminalvårdare till 19 orter i landet: Luleå, Umeå, Härnösand, Falun, Gävle, Uppsala, Stockholm, Västerås, Örebro, Karlstad, Nyköping, Norrköping, Växjö, Jönköping, Kalmar, Göteborg, Kristianstad, Helsingborg och Malmö.
Placering i andra närliggande orter kan eventuellt förekomma.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag vid Kriminalvårdens anstalter, häkten och vid den nationella transportenheten, där du är den som har den dagliga direktkontakten med klienter. Som ny medarbetare kommer du främst inriktas mot Kriminalvårdens transportverksamhet men rollen kommer även innebära ordinarie arbetsuppgifter på anstalt eller häkte. Nationella transportenhetens arbetsuppgifter är att transportera frihetsberövade personer. Det innefattar huvudsakligen transport av kriminalvårdsklienter mellan häkten och anstalter samt till domstolsförhandlingar, läkarbesök osv. Nationella transportenheten transporterar även frihetsberövade personer åt exempelvis Polisen, Statens institutionsstyrelse samt Migrationsverket och psykiatrin.

Arbetsuppgifterna på anstalt och häkte är mångfacetterade och består av daglig omvårdnad, bevakning, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. På häkten och slutna anstalter är inslaget av säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter betydande.

Kriminalvårdens verksamhet måste fungera dygnet runt och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på kvällar, nätter och helger ingår.

Anställningen påbörjas med en betald grundutbildning omfattande 20 veckor som kan komma att genomföras på annan ort. Utbildningen sker under bedömning och syftet är att förbereda dig såväl teoretiskt som praktiskt för kriminalvårdsarbetet. Efter avslutad och godkänd utbildning samt lämplighetsbedömning kommer frågan om tillsvidareanställning att prövas i varje enskilt fall.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av godkänt slutbetyg eller gymnasieexamen. B-körkort för manuellt växlat fordon är ett krav. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Meriterande är eftergymnasial utbildning med företrädesvis beteendevetenskaplig, juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning liksom arbetslivserfarenhet inom social omsorg, kriminalvård, säkerhetsarbete, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete.

Meriterande är även mångkulturella erfarenheter, som gör att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra, liksom kunskaper att tala engelska. Övriga språkkunskaper värdesätts.

Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag och därför söker vi dig som är tydlig, stabil, ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Det innebär att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och verksamhetens uppdrag och mål. Du lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt och välformulerat, du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god samarbetsförmåga, en positiv människosyn och en empatisk förmåga som visar sig genom att du kan arbeta i grupp och agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde enligt överenskommelse
Placering: Gävle, andra närliggande orter kan eventuellt förekomma
Antalet arbetstillfällen kan komma att ändras utifrån myndighetens uppdrag

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-28
Referensnummer: A754069
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas <br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Claes Bergenholtz
Rekryteringskoordinator
011- 496 35 78

Jonas Vikström
Rekryteringskoordinator
0611-37 17 18

Anders Gunnarsson
Rekryteringskoordinator
011- 496 33 47

Helena Hellström
Rekryteringskoordinator
011-496 33 81

Fackliga företrädare

Seko
077-228 08 00

OFR-s/ST
077-228 08 00

Saco-s
077-228 08 00

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. I vissa fall är befattningarna placerade i säkerhetsklass. Du behöver för dessa befattningar vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.