Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare i produktion Vänersborg - semestervikariat

Kriminalvårdare i produktion Vänersborg - semestervikariat

Vänersborg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 106 intagna, Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för 110 intagna. Häktet i Uddevalla har 44 platser.

Vi är en innehållsrik verksamhet och hos oss arbetar kriminalvårdare, administratörer, sjuksköterskor, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en modern myndighet som bjuder på utvecklingsmöjligheter och utmaningar där du får vara med och påverka framtiden.

Vi har en rad olika sysselsättningar för våra klienter inklusive montering- och förpackning, snickeri, växthusodling, tvätteri, m.m.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare i produktionen arbetar du tillsammans med klienterna i anstaltens produktionsmiljö. I den dagliga kontakten med de intagna innebär ditt arbete att du bidrar till klienternas lärande och bidrar till reflektion över deras situation. Som kriminalvårdare i produktion förväntas du aktivt bidra till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat. Tillsammans med övriga medarbetare i produktionen ska du introducera och handleda klienter i våra industrier.

Anstalten Brinkeberg söker medarbetare till :

• Montering- och förpackningsverkstad på Brinkeberg, där vi arbetar mot externa kunder med flera olika monteringsarbeten och förpackningsarbeten samt ett tvätteri. Avdelning för montering och förpackning innebär lättare arbete med att sortera och paketera enligt kundens beställning.

Anstalten Östragård söker medarbetare till:

• Växthus på Östragård där bland annat grönsaker för det egna köket odlas ekologiskt, samt ett utelag med ansvar för grönytorna kring anstalten.
• Snickeri på Östragård med palltillverkning och vid behov andra typer av träprodukter.
• Montering- och förpackningsverkstad samt hantverksarbete.

Kriminalvårdare i produktion skall i samråd med produktionsledare samt övrig kriminalvårdspersonal utveckla, kvalitetssäkra och ansvara för anstalternas arbetsdrift och parallellt arbeta med tre uppdrag:

• Ansvara för och sysselsätta anstaltens intagna i den dagliga verksamheten: Tydliggöra regler och rutiner, instruera, arbeta tillsammans med intagna, vara sociala föredömen, handleda, kontrollera, föra närvaro och skriva lön för fullgjort arbete.
• Driva en verksamhet mot externa kunder och planera arbetet i enlighet med riktlinjerna i kriminalvårdens kvalitetsledningssystem.
• Arbeta i enlighet med gällande lagstiftning, aktivt delta i förekommande arbete kring varje klient och dokumentera digitalt. Utöver detta vara delaktig i anstaltens dagliga rutiner, utbildningar m.m. som rör all kriminalvårdsanställd personal.

I arbetsuppgifterna ingår även att utföra kvalitetskontroller, skötsel av lokaler och maskiner.

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas.

Vi söker dig som har:

• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande.
Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort
• Erfarenhet av att handleda andra i arbete med god pedagogisk förmåga

Det är meriterande om du har:

• Truckkort
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård-
och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis verkstad, montering och förpackning,
snickeri, växthusodling
• Relevanta språkkunskaper


Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Vecka 24

Tidsbegränsat till: 2020-08-28

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-12
Referensnummer: A941678
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Arbetstid: Dagtid
Schema måndag - fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Peter Göthblad
Kriminalvårdsinspektör
0521-74 24 61

Bernadette Cully
Personalhandläggare
0521-74 24 02

Fackliga företrädare

Urban Karlsson
OFR/ST
0521-74 25 82

Per Simonsson
Seko
0522-68 14 12

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.