Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare med ASV-uppdrag till anstalten Hall

Kriminalvårdare med ASV-uppdrag till anstalten Hall

Anstalten Hall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Halls verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/hall/#om

Anstalten Hall är ett fängelse med 171 platser i högsta säkerhetsklass. Här placeras intagna med särskilda villkor om hög säkerhet. Det finns både normalavdelningar och specialavdelningar för intagna med särskilda behov och/eller problematik. Dessutom ligger en av Sveriges tre säkerhetsenheter här. Just nu står vi inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser. Anstalten är belägen i Södertälje, fem kilometer från stadskärnan.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare med särskilt funktionsuppdrag inom annan strukturerad verksamhet (ASV) kommer du bland annat ansvara för att beställa och leverera livsmedel till samtliga avdelningar som har självförvaltning, vilket betyder att klienterna tillagar maten själva på avdelningen till hela klientgruppen. Du kommer att hålla i möten med klienter om självförvaltning inkl. budget, hygienkrav, livsmedelsutbud och beställningar. Du genomför olika typer av studiecirklar såsom hygienkurs, matlagningskurs, föräldrakurs m.fl. samt vid behov bedriver yogagrupper. Dokumentation ingår löpande i arbetet.

Anstaltens klienter ska ges möjlighet till ASV. För att en aktivitet ska nå upp till kravet på sysselsättning, ska den ha tydliga mål, vara strukturerad och schemalagd samt syfta till ökade kunskaper, ökade insikter, förbättrade färdigheter eller ändrat beteende hos klienten. Aktiviteter som bedrivs som ASV vid anstalten Hall kan till exempel vara kurser i vardagskunskap, studiecirklar, friskvård, yoga och godnattsagor.

Du kommer att vara placerad vid anstaltens programavdelning och ingå i en grupp om sju personer.

Verksamhetens behov och antalet utbildningsplatser styr huruvida du börjar din anställning med utbildning eller arbete. Om du går direkt in i arbete är tanken att du så fort det finns möjlighet ska påbörja din utbildning. Under utbildningen varvar du teori och övning på något av våra sex kompetenscenter med praktiska moment på arbetsplatsen. Kriminalvårdsutbildningen är en obligatorisk utbildning på 24 veckor och du är anställd med full lön under hela utbildningstiden. Efter fullföljd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning för möjlighet till tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du kan skilja på det privata och det professionella och anpassar ditt förhållningssätt till situationen. I rollen behöver du kunna samarbeta med många andra människor, vilket ställer stora krav på din förmåga att vara lyhörd inför dina kollegors behov och utmaningar och verksamhetens förutsättningar. I ditt arbete gör du korrekta avvägningar och prioriteringar och du visar ett gott omdöme i hur du uttalar dig och i hur du agerar. Du är välgrundad i dina värderingar och du styrs av etik och värderingar i ditt arbete. Du är som person tydlig i din kommunikation och fäster vikt vid att budskap når fram.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• God datorvana

Det är meriterande om du har:
• Akademiska studier
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, skola, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Arbetslivserfarenhet inom kök, restaurang
• Erfarenhet av att leda grupper/studiecirklar
• Kunskap/erfarenhet inom yoga, musikverksamhet
• Relevanta språkkunskaper
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi, psykiatri, juridik och konflikthantering.
• Truckkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-25
Referensnummer: A984635
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Helena Hellström
HR-specialist
011-496 33 81

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

John Lundell
ST
077-2280800

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

I anställningen ingår en obligatorisk kriminalvårdsutbildning som kan komma att genomföras på annan ort. Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. För detta funktionsuppdrag är arbetstiden dagtid, måndag - fredag.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om det här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Läs mer om förutsättningar kring anställningsform här: https://www.kriminalvarden.se//jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/anstallningsform-kriminalvardsutbildning/

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Supporttelefon för sökande: 0771-693693.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.