Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare, med kompetens inom kultur eller friskvård, till anstalten Österåker

Kriminalvårdare, med kompetens inom kultur eller friskvård, till anstalten Österåker

Anstalten Österåker Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om anstalten Österåkers verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/osteraker/#om

Anstalten Österåker ligger i utkanten av Åkersberga och är en sluten anstalt för män med 101 platser. Anstalten står inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser

Anstalten Österåker är organiserad tillsammans med anstalten Täby.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta inom området Annan Strukturerad Verksamhet (ASV). Du arbetar med klienter i grupp, där du bla sysselsätter klienter inom områden som kultur, studiecirklar och friskvård. I tjänsten ingår även att ansvara för kontakter med externa verksamheter av liknande slag som anstalten bedriver samarbeten med.

Tjänsten är placerad på anstalten Österåker som tillhör verksamhetsområdet Öst tillsammans med anstalten Täby. Du kan därmed komma att tjänstgöra på båda anstalterna.

Kriminalvårdarrollen med inriktning ASV är ett funktionsuppdrag, vilket innebär att innehåll och schema kan komma att förändras vid behov.

Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott.
Att arbeta på anstalt är omväxlande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering samt samtals- och motivationsarbete.

Beroende på antalet utbildningsplatser och vårt behov av personal börjar du din anställning med antingen utbildning eller arbete. Om du börjar arbeta direkt är tanken att du så fort som möjligt ska börja din kriminalvårdsutbildning. Det är en obligatorisk utbildning på 23 veckor och du får full lön under hela utbildningstiden. Utbildningen varvar teori och praktik. Under provanställningen genomförs löpande bedömningar för din möjlighet till tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du skall också självständigt kunna driva, och ta ansvar för, dina arbetsuppgifter. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana

Det är meriterande om du har:

• Kompetens inom olika kulturella områden ex, bildskapande, teater, musik, litteraturkunskap
• Erfarenhet som fritidsledare
• Erfarenhet av att arbeta med friskvård och/eller kostrådgivning
• Erfarenhet av att arbeta med hantverk
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete eller serviceyrke
• Relevanta språkkunskaper
• B-Körkort för manuellt växlat fordon
• Godkänd kriminalvårdsutbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-06
Referensnummer: C69311
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-Fredag

Kontakt

Kontaktperson

Michaela Forslund
HR-Specialist
076 518 89 77
michaela.forslund@kriminalvarden.se

Johan Jönsson
Kriminalvårdsinspektör
johan.jonsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

John Lundell
ST
0772 28 08 00

Mikaela Heimer
Saco-S
0768997824
Mikaela.Heimer@kriminalvarden.se

Ylva Borelid
Seko
08-55937155

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

I anställningen ingår en obligatorisk kriminalvårdsutbildning. Den kan komma att genomföras på annan ort.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om vad det innebär här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Läs mer om förutsättningar kring anställningsform här: https://www.kriminalvarden.se//jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/anstallningsform-kriminalvardsutbildning/

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.