Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare med kompetens kultur eller friskvård, anstalten Österåker

Kriminalvårdare med kompetens kultur eller friskvård, anstalten Österåker

Kriminalvården Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Anstalten Österåker, som står inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser, är belägen i utkanten av Åkersberga.

Anstalten Österåker är organiserad tillsammans med anstalten Täby. Du som söker tjänsten kan komma att behöva tjänstgöra även där.

Denna annons riktar sig både till individer med tidigare erfarenhet från arbete inom Kriminalvården men också till andra personer med kompetenser som kan passa för uppdraget. Är du inte redan utbildad kriminalvårdare kommer du att utbildas under din anställning. Under utbildningen (tot ca 20 veckor) kommer du att vara på något av kriminalvårdens kompetenscentrum.

Läs mer om verksamheten:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

Se vad våra medarbetare gör och vad de tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Som kriminalvårdare ingår du i en arbetsgrupp där du har daglig kontakt med klienterna. Arbetsuppgifterna vid anstalt är varierande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete.

Aktuell tjänst ska arbeta med intagna direkt i olika former av handledda aktiviteter. I tjänsten ingår även att ansvara för kontakter med externa verksamheter av liknande slag som anstalten kan bedriva ett samarbete med. Du kommer att arbeta i ett arbetslag inom området Annan Strukturerad Verksamhet (ASV) och stödja dess funktioner gällande anstaltens bibliotek- friskvårdsinsatser och kulturinsatser för intagna.
Tjänsten är placerad på anstalten Österåker.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har (krav):
• Godkänd gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana

Det är meriterande om du har:
• Kompetens inom olika kulturella områden ex, bildskapande, teater, musik, litteraturkunskap
• Erfarenhet av hantverksarbete
• Erfarenhet av arbete som fritidsledare
• Kunskap inom friskvård/kostrådgivning
• Relevanta språkkunskaper
• B-körkort
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver. Du är drivande och kan formulera tydliga mål för ditt arbete som du sedan följer. Du har idéer som du kan utveckla och kommunicera till ditt arbetslag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträdesbeskrivning: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-25
Referensnummer: C54822
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.<br/>

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
mån - fre. Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson

Per Arnesson
Rekryterare
0707785435
per.arnesson@kriminalvarden.se

Johan Jönsson
Kriminalvårdsinspektör
johan.jonsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

John Lundell (F)
OFR/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.