Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare semestervikariat VO Borås

Borås Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområde Borås består av en Anstalt med 74 platser och ett Häkte med 44 platser.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare arbetar du vid Kriminalvårdens anstalter och häkten. Du är den som har den dagliga kontakten med våra intagna. Arbetet som kriminalvårdare bedrivs i team. Ditt arbete med de intagna innebär att du övervakar säkerhet och ordning, samt att du genom samtal och rådgivning försöker få de intagna att reflektera över sin situation. Arbetet består av bevakning, visitations- och säkerhetsarbete, men även av frigivningsplanering, samtal och motivationsarbete.

Kvalifikationer

Krav är fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. B-körkort. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Meriterande är utbildning på högskolenivå med inriktning mot samhällsvetenskap, socialt arbete m beteendevetenskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande.

För arbetet som kriminalvårare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan även arbeta i grupp och är flexibel och initiativrik. Du har humanistisk grundsyn och delar kriminalvårdens grundläggande värderingar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Enligt överenskommelse. Två veckors introduktion med säkerhetsutbildning föregår vikariatet som startar 2018-06-18

Tidsbegränsat till: 2018-08-12

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-04
Referensnummer: A749306
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 25

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Gry Gustavsen
Kriminalvårdsinspektör
0337858555

Pia Syrén
Kriminalvårdsinspektör
033-7858675

Agneta Alenäs
Personalhandläggare
035-2950107

Fackliga företrädare

Karin Schulz
OFR
033-7858506
karin.schulz@kriminalvarden.se

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Övrigt

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kan komma att föregå anställningen. Kriminalvården är en rökfri myndighet både för personal och klienter.