Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare (semestervikarie) till anstalten Halls bevakningscentral

Hall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Anstalten Hall är ett fängelse med 171 platser i högsta säkerhetsklass. Här placeras intagna med särskilda villkor om hög säkerhet. Det finns både normalavdelningar och specialavdelningar för intagna med särskilda behov och/eller problematik. Dessutom ligger en av Sveriges tre säkerhetsenheter här. Just nu står vi inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser. Anstalten är belägen i Södertälje, fem kilometer från stadskärnan.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som kriminalvårdare med placering i anstaltens bevakningscentral innebär bland annat att övervaka anstalten samt hantera och förmedla larm i verksamheten. I tjänsten ingår även arbete i anstaltens inpasseringskontroll, där du möter både personal och besökare.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med övrig personal i bevakningscentralen. I samtliga arbetsområden för tjänsten ingår arbete med hög säkerhetsteknisk utrustning, såsom larmdatorer, kamerasystem, röntgenutrustning etc. Stundtals kan arbetsbelastningen vara hög. Bevakningscentralen är åtskild från resterande verksamhet, utan direkt klientkontakt.
I samband med att du börjar anställningen, får du en lokal utbildning som avslutas med ett tekniskt kunskapsprov. Tjänstgöring inom anstaltens bevakningscentral kräver genomfört kunskapsprov med godkänt resultat.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för teknik och datorer. Du har lätt för att överblicka en händelse och kan hantera flera olika ärenden parallellt samt behåller lugnet i stressiga situationer.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Kunskaper i engelska i tal
• Ett fullgott färgseende

Meriterande:
•Eftergymnasial utbildning alternativt gymnasial utbildning med inriktning mot teknik
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Mångkulturella erfarenheter
• Övriga utomnordiska språkkunskaper

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet.
För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetstid: Fast schema med tjänstgöring helg och natt.

Tidsbegränsat till: 2019-08-25

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-24
Referensnummer: A846773
Du är välkommen att söka:

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Svensson
Kriminalvårdsinspektör
08-559 399 34

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
076-8205219

Zenita Eriksson
ST
077-2280800

Mikaela Heimer
Saco-S
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.