Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare (semestervikarie) till anstalten Halls ASV-team

Hall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Anstalten Hall är ett fängelse med 171 platser i högsta säkerhetsklass. Här placeras intagna med särskilda villkor om hög säkerhet. Det finns både normalavdelningar och specialavdelningar för intagna med särskilda behov och/eller problematik. Dessutom ligger en av Sveriges tre säkerhetsenheter här. Just nu står vi inför en spännande fas med bland annat nybyggnation och utökat antal platser. Anstalten är belägen i Södertälje, fem kilometer från stadskärnan.
Hitta till oss: www.kriminalvarden.se/kartastockholm


Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare med funktionsuppdrag ASV sporthallen har du ett särskilt uppdrag att arbeta med klientens fysiska och psykiska hälsa, missbruk, kriminalitet och våld kopplat till RBM. Du arbetar med anstaltens klienter genom olika former av handledda aktiviteter, där du har möjlighet att vara med och utveckla innehållet. Det kan handla om att
• Anordna och hålla i olika friskvårdsaktiviteter för intagna, såsom yoga och cirkelträning
• Utveckla verksamheten med ideella organisationer samt vara kontaktperson gentemot dessa
• Planera, genomföra och följa upp verkställighetsplanering
Vi erbjuder aktiviteter samt råd och stöd i dessa områden på olika sätt. Att arbeta med intagnas hälsa bidrar till en mer stödjande miljö

Kvalifikationer

Vem är du?
Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet.
För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

KRAV:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Kunskaper i engelska i tal

MERITERANDE:
• Utbildning i och/eller erfarenhet av att leda träningspass för vuxna både individuellt och i grupp. Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik och samhällsvetenskap
Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Mångkulturella erfarenheter
• Övriga utomnordiska språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: 2019-08-25

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-24
Referensnummer: A846425
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Schema
Arbetstid: Fast schema med helgtjänstgöring var tredje helg

Kontakt

Kontaktperson

Ulrica Blomgren
Kriminalvårdsinspektör
08-559 398 83
072-742 77 60

Fackliga företrädare

Ylva Borelid
SEKO
076-8205219

Zenita Eriksson
ST
077-2280800

Mikaela Heimer
Saco-S
077-2280800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.