Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till anstalten Halls bevakningscentral, semestervikariat

Hall Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Anstalten Hall är ett fängelse med 171 platser i säkerhetsklass 1. Här placeras intagna med särskilda villkor om hög säkerhet. Det finns både normalavdelningar och specialavdelningar för intagna med särskilda behov och/eller problematik. Dessutom ligger en av Sveriges tre säkerhetsenheter här. Anstalten är belägen i Södertälje, fem kilometer från stadskärnan.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta i anstaltens bevakningscentral, där dina huvudsakliga uppgifter består av att övervaka anstalten samt hantera och förmedla larm i verksamheten. I tjänsten ingår även arbete i anstaltens inpasseringskontroll, där du möter både personal och besökare.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med personalen i bevakningscentralen och med övrig personal på anstalten. I samtliga arbetsområden för tjänsten ingår arbete med hög säkerhetsteknisk utrustning, såsom larmdatorer, kamerasystem, röntgenutrustning etc. Stundtals kan arbetsbelastningen vara hög. För att bli aktuell för tjänsten ska du genomföra och bli godkänd Kriminalvårdens tekniska utbildning som ingår i din introduktion.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid, där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. Tjänsten i bevakningscentralen innebär även att du arbetar ett antal nätter per månad.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen, gärna med teknisk inriktning. Du ska ha fullgott färgseende och goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.
Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga och vi söker dig som är tydlig, stabil, flexibel och uppmärksam. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Vikariatet avser perioden 2018-06-04 t.o.m. 2018-08-12, eventuellt med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-28
Referensnummer: A753916
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Svensson
Kriminalvårdsinspektör
08-559 399 34

Fackliga företrädare

Agneta Segerhjelm
SEKO
08-559 399 70

Pehr Magnebrandt
ST
08-559 398 80

Niclas Ingesson
Ledarna
0772-28 08 00

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.