Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till anstalten Haparanda (sommar-/timvikariat)

Anstalten Haparanda Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvården, Region Nord, söker nu sju vikarierande kriminalvårdare till anstalten Haparanda. Vikariaten avser semestervikariat under sommaren 2018 samt timvikariat med möjlighet till tidigare tillträde.

Anstalten Haparanda är en ungdomsanstalt med 19 platser. Verksamheten leds av en kriminalvårdschef tillsammans med två kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare är du den som har den dagliga direktkontakten med våra klienter. Arbetet som kriminalvårdare bedrivs i arbetslag. Arbetet med klienterna innebär att du övervakar säkerhet och ordning samt att du genom samtal och rådgivning försöker få klienterna att reflektera över sin situation. Arbetet består av bevakning, visitations- och säkerhetsarbete, men även av frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. På vissa slutna anstalter och häkten är inslaget av säkerhetsrelaterade arbetsuppgifter betydande. Kriminalvårdens huvuduppdrag är att genom verkställighetsplanering förbereda klienterna för ett liv utan kriminalitet i frihet.

Som kriminalvårdare kommer du att delta aktivt i de intagnas sysselsättning och fritid i syfte att träna kognitiva färdigheter samt för att undvika negativa processer i gruppen. Grunden för arbetet är återfallsförebyggande åtgärder för unga. I detta arbete krävs en flexibel förmåga att arbeta individuellt och i grupp med unga utifrån deras specifika problem genom t.ex. social färdighetsträning, träning i impulskontroll, social problemlösning m.m. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att uppmuntra till behandling av kriminalitet och/eller missbruk som de intagna behöver samt att motivera till studier. Du kommer att samarbeta med andra som också kommer i kontakt med ungdomarna, som till exempel lärare, avdelningspersonal och programledare.

Kvalifikationer


Vårt grundläggande krav är godkänt slutbetyg från gymnasiet men du får gärna ha eftergymnasial utbildning med beteendevetenskaplig, juridisk, och/eller samhällsvetenskaplig inriktning och/eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift samt god datorvana. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av att leda olika typer av fritidsaktiviteter. Du ska ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Kriminalvården eller annan relevant arbetslivserfarenhet såsom social omsorg, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete. Meriterande är också om du har genomgått kriminalvårdens grundutbildning. Särskilt meriterande är erfarenhet från arbete med ungdomar.

För arbetet som kriminalvårdare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är intresserad av att arbeta aktivt med ungdomar utifrån både ett stödjande och strukturerat perspektiv samt har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du ska också ha en vilja att motivera till fritidsaktiviteter. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan även arbeta i grupp, är flexibel och initiativrik. Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Vikariat under perioden juni-augusti med möjlighet till tidigare timvikariat.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-15
Referensnummer: A749428
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Timlön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 7

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Virpi Nilimaa
Kriminalvårdsinspektör, Anstalten Haparanda
0922-74 50 18

Fackliga företrädare

Jani Grafte
OFR/S
0922-745001

Roland Vähäjärvi
SEKO
0922-745001

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Övrigt

Kriminalvården är verksam dygnet runt. Arbetet innebär schemalagd arbetstid (kvällar, nätter och helger).

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.