Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till anstalten Umeå (vikariat)

Kriminalvårdare till anstalten Umeå (vikariat)

Anstalten Umeå Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Anstalten Umeå är en anstalt med 43 platser i säkerhetsklass 2 som ligger i utkanten av Umeå och sysselsätter 30 medarbetare. Till Anstalten Umeå söker vi nu åtta (8) vikarierande kriminalvårdare, fyra månader med tillträde 2019-09-01. För denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer så ansök gärna redan idag.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag, där du är den som har den dagliga direktkontakten med klienter. Arbetsuppgifterna på anstalt är mångfacetterade och består av omvårdnad-, bevakning-, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete.

Kvalifikationer

Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Meriterande
• Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik och samhällsvetenskap
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Relevanta språkkunskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde 2019-09-01 eller enligt ök.

Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25
Referensnummer: A888613
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8

Arbetstid: Schema
Vi söker personal till dag- respektive nattjänstgöring. För nattjänstgöring ingår både vakande och vilande nätter.

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Boman
Kriminalvårdsinspektör Anstalten Umeå
090-695 59 28

Malin Lagerkvist
Kriminalvårdsinspektör
090-5955838

Fackliga företrädare

Lars Lindström
SEKO
090-695 58 61

Marie Tirén
OFR/ST
090-695 59 00 vx

Monica Olausson
SACO
0920-21 40 10

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.