Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare med ASV inriktning

Kriminalvårdare med ASV inriktning

Häktet Huddinge Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om häktet Huddinges verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/huddinge/#om

Häktet Huddinge är beläget vid Flemingsbergs station och ingår tillsammans med Södertörns tingsrätt, polismyndigheten och åklagarmyndigheten i områdets Rättscentrum. Häktet Huddinge har för närvarande 155 platser fördelat på inskrivningsavdelning, gemensamhetsavdelning, restriktionsavdelning, säkerhetsavdelning samt Häktet Huddinges filial i Nacka. På häktet arbetar cirka 150 personer med olika funktioner. Till häktet går det bra att pendla med tåg, pendeltåg, buss och bil.

Arbetsbeskrivning

På häktet Huddinge finns en ASV-grupp (Annan Strukturerad Verksamhet) som består av fyra kriminalvårdare. De arbetar schemalagt måndag till söndag, varannan helg. Som kriminalvårdare med ASV- uppdrag på häktet Huddinge jobbar du i huvudsak med att bryta isoleringen för intagna med restriktioner, antingen individuellt eller i form av restriktionsgemenskap. Tillsammans med dina kollegor i gruppen ansvarar du för att planera och strukturera gruppens arbete. Isoleringsbrytande åtgärder är ett område som är prioriterat för att minska skadeverkningar av frihetsberövande och förhindra isoleringskador. Ungdomar och minderåriga prioriteras för ASV-gruppens isoleringsbrytande åtgärder. Till förfogande finns avsedda lokaler för ASV med motionslokal, kök och TV-rum.
Exempel på aktiviteter som bedrivs som ASV:

• Samtal
• Matlagning/bakning
• Yoga
• Cirkelträning
• Pyssel/pussel/ spel

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du kan skilja på det privata och det professionella och anpassar ditt förhållningssätt till situationen. I rollen behöver du kunna samarbeta med många andra människor, vilket ställer stora krav på din förmåga att vara lyhörd inför dina kollegors behov och utmaningar och verksamhetens förutsättningar. I ditt arbete gör du korrekta avvägningar och prioriteringar och du visar ett gott omdöme i hur du uttalar dig och i hur du agerar. Du är välgrundad i dina värderingar och du styrs av etik och värderingar i ditt arbete. Du är som person tydlig i din kommunikation och fäster vikt vid att budskap når fram.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• God datorvana


Meriterande:
• Utbildning i samtalsmetodik, hälsa, socialt arbete
• Genomgått kriminalvårdens grundutbildning
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering.
Relevanta språkkunskaperAnställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-07
Referensnummer: A974431
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Therese Hellman Uppström
Kriminalvårdsinspektör
08-559 390 25

Fackliga företrädare

Johan Lindgren
ST
08-559 39040

Andreas Rosendahl
SEKO
08-559 39040

Michaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.