Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till häktet Kronoberg

Kriminalvårdare till häktet Kronoberg

Kronoberg Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Häktet Kronoberg är ett säkerhetshäkte med 274 platser i högsta säkerhetsklass. Här placeras intagna misstänkta för brott. Det finns både normalavdelningar och specialavdelningar för intagna, bland annat en omvårdnadsavdelning. Häktet har varit i full drift i ca 6 månader efter en omfattande renovering. Vi ligger centralt i Stockholm, på Kungsholmen, ca 10 minuters gångväg från Centralstationen.

Arbetsbeskrivning

Söker du ett arbete som är meningsfullt, med möjlighet att göra skillnad och utvecklas som person? Vill du arbeta i ett team med bra kollegor i en trygg och statlig myndighet? Som kriminalvårdare får du möjlighet att pröva arbetet som kriminalvårdare hos oss.

Du kommer att ingå i ett arbetslag, där du är den som har den dagliga direktkontakten med klienter. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och består i huvudsak av bevakning, visitationer, närvarokontroller, riskbedömningar samt omvårdnadsarbete.

Vi söker även kriminalvårdare med placering i häktets bevakningscentral. Här hanterar du säkerhetsteknisk utrustning såsom larmdatorer, kamerasystem och röntgenutrustning. Tjänsten innebär att övervaka häktets lokaler samt hantera och förmedla larm i verksamheten. Dessutom arbetar du i häktets inpasseringskontroll, där du möter både personal och besökare.

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet.

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Krav:
• Fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Arbetet inom bevakningscentralen kräver fullgott färgseende

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik, samhällsvetenskap och teknik.
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
Relevanta språkkunskaper
• Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-26
Referensnummer: A894500
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 50

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Anette Skeppar Forsström
Kriminalvårdsinspektör
08-559 375 61

Fackliga företrädare

Zenita Eriksson
OFR-s/ST
077-2280800

Mikaela Heimer
SACO
08-559 38466

Anna-Carin Bjoerkman
SEKO
08-559 385 00

Övrigt

Anställningen inleds med en allmän visstidsanställning. Efter 24 veckor genomförd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning för möjlighet till tillsvidareanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.