Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till Nationella Transportenheten i Uppsala (tidsbegränsad)

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella Transportenheten genomför både inrikes- och utrikestransporter av klienter i anstalter och häkten samt, på uppdrag av polisen och andra myndigheter av frihetsberövade personer. Varje år genomförs nära 50 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Enheten består av fyra geografiska inrikessektioner, en nationell utrikessektion samt verksamhetsstöd. I Nationella Transportenheten arbetar drygt 500 personer.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens Nationella Transportenhet söker 3st kriminalvårdare till vår enhet i Uppsala, dessa tidsbegränsade tjänster är direkt kopplade till uppdraget Västmanlands tingsrätt och sträcker sig till 2018-09-30.

Som vårdare medverkar du i den dagliga verksamheten på enheten gällande inrikestransporter. Du har som kriminalvårdare direkt kontakt med klienterna. Du ska vara beredd att utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Transportenhetens operativa verksamhet.

På grund av Transportenhetens uppdrag är arbetstiden olika dag för dag. Du ska vara beredd att tjänstgöra mellan kl. 06.00 och 21.00 på dina arbetsdagar.
Anställnings- och arbetsvillkor regleras enligt Transportföraravtalet. Arbetsvillkoren kan komma att ändras då avtalet är under omförhandling.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen, meriterande är om du genomgått kriminalvårdens grundutbildning med godkänt resultat. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift samt god datorvana. Andra språkkunskaper är meriterande. Du ska ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. För arbetet som kriminalvårdare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan även arbeta i grupp, är flexibel och initiativrik. Vi förutsätter att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.
Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Körkort B och körvana är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde enligt överenskommelse.<br/>Tillfällig placering till 2018-09-30<br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-30
Referensnummer: A685890
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Larsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 39 01

Jan Rutström
Kriminalvårdsinspektör
010-484 36 85

Anders Granlund
Administratör
010-484 38 21
Anders.Granlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Thomas Laséen
SEKO
077-228 08 00

Charlotte Rydell
OFR
charlotte.rydell@kriminalvarden.se

Ulf Grahn
Saco
011-4963540

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Samtliga tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.