Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till Nationella Transportenheten i Göteborg

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella Transportenheten genomför både inrikes- och utrikestransporter av klienter i anstalter och häkten samt, på uppdrag av polisen och andra myndigheter av frihetsberövade personer. Varje år genomförs nära 50 000 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Enheten består av fyra geografiska inrikessektioner, en nationell utrikessektion samt verksamhetsstöd. I Nationella Transportenheten arbetar drygt 500 personer.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens Nationella Transportenhet söker kriminalvårdare till sektion Mellan, område Göteborg.
Du medverkar i den dagliga verksamheten på enheten gällande inrikestransporter och har som kriminalvårdare direkt kontakt med klienterna. Du ska vara beredd att uföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Transportenhetens operativa verksamhet såsom transportledning, bevakning, bilkörning och flygtransporter.

På grund av Transportenhetens uppdrag är arbetstiden olika dag för dag. Du ska vara beredd att tjänstgöra mellan kl. 06.00 och 21.00 på dina arbetsdagar enligt ditt arbetsschema.

Anställnings- och arbetsvillkor regleras enligt Transportföraravtalet. Transportföraravtalet är under omförhandling så arbetsvillkoren kan komma att förändras.

Anställningen innebär en betald grundutbildning omfattande 20 veckor, som kan komma att genomföras på annan ort. Utbildningen sker under bedömning och syftet är att förbereda dig såväl teoretiskt som praktiskt för kriminalvårdsarbetet. Efter avslutad och godkänd utbildning samt lämplighetsbedömning kommer frågan om tillsvidareanställning att prövas i varje enskilt fall.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Meriterande är eftergymnasial utbildning och/eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Samt relevant yrkeserfarenhet. Körkort B (manuellt växlat fordon) samt körvana är ett krav.
Meriterande:
Arbetslivserfarenhet eller utbildning i sjukvård och psykiatri. Meriterande om du förutom engelska även har andra språkkunskaper.

Personliga egenskaper:
Då du i ditt arbete med kort varsel kommer att ställas inför nya situationer med nya förutsättningar, krävs det att du förutom en positiv och human människosyn är flexibel, besitter en hög grad av service- och säkerhetskänsla och har en förmåga att hantera komplexa situationer. God samarbetsförmåga och god fysik är egenskaper som krävs på grund av arbetets karaktär. Det är även viktigt att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift samt ha god datorvana. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.<br/>Grundutbildning kommer hållas kontinuerligt.<br/><br/>

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-03
Referensnummer: A696644
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12

Kontakt

Kontaktperson

Per Holmberg
Kriminalvårdsinspektör
010-484 3209

Anders Grinde
Kriminalvårdsinspektör
010-484 32 04

Marcus Hjalmarsson
Kriminalvårdsinspektör
010-484 38 25

Anders Fagerlund
Administratör/Rekryteringsansvarig
010-484 32 14
anders.fagerlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Mats Orsman
Seko
0728-626361

Hardy Avebring
ST
0705-13 13 31

Ulf Grahn
Saco
011-4963540

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Samtliga tjänster inom Kriminalvården är säkerhetsklassade.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.


Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.