Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till Stockholms läns häkten, sommarvikariat

Kriminalvårdare till Stockholms läns häkten, sommarvikariat

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Våra verksamhetsområden sträcker sig från norra till södra Stockholm.
Anstalter: Norrtälje, Österåker, Täby, Storboda (Rosersberg), Svartsjö, Färingsö, Beateberg (Trångsund), Asptuna (Norsborg), Hall (Södertälje).
Häkten: Sollentuna, Kronoberg och Huddinge.
Nationella transportenheten: Solna.

Vid ansökan kan du göra ett första- och andrahands val.

Hitta till våra verksamhetsställen: https://www.kriminalvarden.se/kartastockholm

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

I rollen som kriminalvårdare inom häkte arbetar du med varierande grad av klientkontakt. Arbetar du på en avdelning är klientkontakt vanligt förekommande och arbetsuppgifterna har fokus på omvårdnad och säkerhet, det är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet.
En kriminalvårdare som arbetar i bevakningscentralen eller inpasseringskontrollen (bc/ipk) fokuserar på övervakning och bevakning av häktet med hjälp av hög säkerhetsteknisk utrustning som kameror, datorer och röntgenutrustning. Bevakningscentralen är åtskild från resterande verksamhet, utan direkt klientkontakt.

Kvalifikationer

Rollen ställer höga krav på personlig lämplighet. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Vi söker dig som har:
•Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt).
•Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
•Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
•God datorvana.
•Fullgott färgseende vid placering i bc/ipk.

Det är meriterande om du har:
•Arbetslivserfarenhet inom relevanta områden, exempelvis kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, IT, vård- och omsorgsarbete, serviceyrken.
•Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, IT, juridik och konflikthantering.
•Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse. Möjlighet till timanställning efter avslutat vikariat.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-27
Referensnummer: C69964
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 275

Arbetstid: Schema
Schemalagd arbetstid måndag - söndag. Kvälls- och helgarbete ingår

Kontakt

Kontaktperson

Solveig Sjöstrand
Rekryterare
0761 36 45 12

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
076 899 78 46

Fackliga företrädare

John Lundell
ST
0772 28 08 00

Michaela Heimer
Saco
076 899 78 24

Ylva Borelid
Seko
08-559 371 55

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

För att jobba som kriminalvårdare behöver du ha fullständig gymnasiekompetens, läs mer om vad det innebär här: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.