Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare till VO Anstalten Norrtälje

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvårdanstalten Norrtälje är en sluten anstalt med omkring 200 platser. Vid anstalten bedrivs verksamhet för intagna vanligtvis dömda till längre fängelsepåföljd än två år. Anstalten är uppbyggd kring olika specialavdelningar: stödavdelning, sexualbrotts-avdelning, behandlingsavdelning och motivationsavdelning samt normalavdelningar . Organisationen omfattar omkring 180 anställda och utöver detta ett stort antal vikarier.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag och du är den som har den dagliga direktkontakten med våra klienter. Du bidrar aktivt till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.
Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och innebär bland annat bevakning, dokumentation, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på kvällar, nätter och helger ingår.
Under anställningens första tid får du en betald grundutbildning omfattande 20 veckor som kan komma att genomföras på annan ort. Utbildningen sker under bedömning och syftet är att förbereda dig såväl teoretiskt som praktiskt för kriminalvårdsarbetet. Efter avslutad och godkänd utbildning samt lämplighetsbedömning kommer frågan om tillsvidareanställning att prövas i varje enskilt fall.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Anstalten Norrtälje är en sluten anstalt i säkerhetsklass 1 och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund
Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper värdesätts. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. Vi ser gärna att du ha B-körkort.
Meriterande är eftergymnasial utbildning med företrädesvis beteendevetenskaplig, juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning liksom arbetslivserfarenhet inom social omsorg, kriminalvård, säkerhetsarbete, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, genus, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Meriterande är även mångkulturella erfarenheter.
Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet som kriminalvårdare och vi söker dig som är tydlig, stabil, ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Det innebär att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och verksamhetens uppdrag och mål. Du lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt, du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god samarbetsförmåga, positiv människosyn och empatisk förmåga som visar sig genom att du kan arbeta i grupp och agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-10-01
Referensnummer: A710101
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Carlstedt
Kriminalvårdsinspektör
0176-788 05

Fackliga företrädare

Sonny Swenzon
SEKO
077-22 80 800

John Lundell
OFR/ST
077-22 80 800

Peter Karlsson
OFR/Ledarna
077-22 80 800

Övrigt

Om grundutbildning är aktuell, kommer anställningen påbörjas med en betald utbildning på 20 veckor. Under denna tid tillämpas en tidsbegränsad anställning (allmän visstidsanställning). Efter avslutad och godkänd utbildning kommer frågan om tillsvidareanställning att prövas i varje enskilt fall.

Kriminalvården är verksam dygnet runt. Arbetet innebär schemalagd arbetstid (kvällar, nätter, helger).

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.