Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare Vo Halmstad semestervikariat

Halmstad Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområde Halmstad består av en anstalt med 74 platser.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare arbetar du vid Kriminalvårdens anstalter och häkten. Du är den som har den dagliga direktkontakten med våra intagna. Arbetet som kriminalvårdare bedrivs i team. Ditt arbete med de intagna innebär att du övervakar säkerhet och ordning, samt att du genom samtal och rådgivning försöker få de intagna att reflektera över sin situation. Arbetet består av bevakning, visitations- och säkerhetsarbete, men även av frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete.

Kvalifikationer

Krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. B-körkort. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift.Meriterande är utbildning på högskolenivå med inriktning mot samhällsvetenskap, socialt arbete m beteendevetenskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mångkulturella erfarenheter och språkkunskaper är meriterande.

För arbetet som kriminalvårdare är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan även arbeta i grupp och är flexibel och initiativrik. Du har en humanistisk grundsyn och delar kriminalvårdens grundläggande värderingar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

vikariat mellan v25 och v32. Introduktion planeras innan start.

Tidsbegränsat till: 2018-08-12

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-04
Referensnummer: A754289
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6

Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson

Alf Borger Blomdahl
Kriminalvårdsinspektör
035-2950104

Fredrik Ymén
Kriminalvårdsinspektör
035-2950102

Agneta Alenäs
Personalhandläggare
035-295 01 07

Fackliga företrädare

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Lars Eriksson
OFR
035-2950140

Övrigt

Semesterperioden ligger mellan v 25 och v 32. Innan vikariatets start går du introduktion i två veckor.

Löpande urval kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Vissa befattningar inom Kriminalvården är säkerhetsklassade. Detta innebär att registerkontroll kan komma att föregå anställningen. Kriminalvården är en rökfri myndighet både för personal och klienter.