Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdare VO Vänersborg

Regionkontoret Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Anstalten Brinkeberg har 98 platser. Anstalten Östragård 80 platser och Häktet Uddevalla 44 platser.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag och du är den som har den dagliga kontakten med våra klienter, antingen på häkte, anstalt eller genom våra inrikestransporter. Du bidrar aktivt till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.
Arbetsuppgifterna på häkte och anstalt är rutinbaserade men mångfacetterade och innebär bland annat
Dokumentation av häktesplan/verkställighetsplan
Visitations- och säkerhetsarbete
Bevakning av intagna
Frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete
Isolerings brytande åtgärder (Häkte)
Samverkan med andra myndigheter och aktörer
Arbetets inriktning ser olika ut beroende på om du arbetar på häkte eller anstalt samt anstaltens säkerhetsklass. Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag och du är den som har den dagliga kontakten med våra klienter, antingen på häkte, anstalt eller genom våra inrikestransporter. Du bidrar aktivt till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.

Vi ger dig den kompetensutveckling du behöver inför ditt arbete som kriminalvårdare. Under dina första två år genomför du en utbildning där praktiska moment på din arbetsplats varvas med utbildning på ett av våra sex kompetenscenter runtom i landet vilket innebär att du kan behöva befinna dig på annan ort delar av din utbildningstid.

Din anställning inleds med en allmän visstidsanställning. Efter 24 veckor genomförd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning av möjligheten till tillsvidareanställning

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen.
Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper värdesätts. B-Körkort är ett krav.
Vid ansökan till Nationella transportenheten är B-körkort (manuell växellåda) samt körvana ett krav.
Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet som kriminalvårdare, vi söker dig som är:
Stabil
Ansvarstagande
Flexibel
Lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt
Kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt
Har god samarbetsförmåga och kan agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund.
Social kompetens och ett bra bemötande .

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt och korrekt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: A814145
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell Lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8

Arbetstid: Schema
Oregelbunden arbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Bernadette Cully
Personalhandläggare
0521742402

Fackliga företrädare

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Urban Karlsson
OFR
0521-74 25 82

Ullabeth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och i de fall kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver då vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. Vissa tjänster innebär arbete på nätter.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.
Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Inom staten erbjuds bra villkor för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension. För statliga jobb gäller också i regel individuell lönesättning. Läs mer om fördelar på www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.
Läs mer: Läs mer om verksamheten samt vår medarbetarpolicy