Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvården söker kriminalvårdsinspektör till VO Stockholm Öst

Stockholm Öst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Region Stockholm VO Stockholm Öst söker en Kriminalvårdsinspektör.
Anstalten Österåker byggdes 1969 som ersättning för fängelset på Långholmen i Stockholm. Sedan 1976 har anstalten varit inriktad på behandlingsverksamhet för intagna med missbruksproblem och så är de även i dag även om behandlingsprogrammen ersatts nya vartefter forskning och utveckling förbättrat kriminalvårdens behandlingsmetoder.
Täby är en anstalt med 44 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger i Täby norr om Stockholm

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Du är direkt underställd Anstaltschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten. Som chef har du ett personal-, budget, och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetsarbete.
Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där din chef samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med för Kriminalvården relevant inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare kriminalvårdserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbets- och personalledning, samt att du genomgått kriminalvårdens KFP.
Du är resultatinriktad, når dina mål samt tar rollen som arbetsgivare som självklar.
Du är kreativ, drivande och uthållig samt kan hantera ett tidvis hårt tryck. Du har förmåga att inspirera och motivera andra och är positiv, trygg och lyhörd. Du har förmågan att kunna växla mellan långsiktig planering, och att fatta beslut i akuta frågor. Dina beslut är väl underbyggda enligt gällande regelverk.
Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet, där egenskaper som god sammarbetsförmåga, gott ledarskap initiativ förmåga och nytänkande värderas högt.
Du har en genuin syn på människors förmåga till förändring och det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för dina medarbetare. Ett nyckelord i detta sammanhang är ordet integritet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-28
Referensnummer: A753069
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Fredrik Thunberg
Kriminalvårdschef
08-55937001

Anna-Carin Bjoerkman
SEKO
08-559 385 29

Catarina Stokken
HR expert
077-22 80 800

Fackliga företrädare

Zenita Eriksson
ST
077-22 80 800

Mikaela Heimer
SACO-S
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.