Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör anstalten Fosie, vikariat

Kriminalvårdsinspektör anstalten Fosie, vikariat

Malmö Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Anstalten Fosie är en anstalt i säkerhetsklass 2 och har totalt 109 platser för manliga klienter. Det finns 24 platser för särskilt resurskrävande klienter (SRI), 6 platser för läkemedelsbehandling (LAB) samt 79 normalplatser.

Läs mer om verksamheten:
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Som kriminalvårdsinspektör är du direkt underställd anstaltschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde. Som chef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetsarbete. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där din chef och dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap

Läs mer om yrkesrollen:
https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardsinspektor/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är bra på att samarbeta, är prestigelös och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. I din ledarroll har du förmåga att motivera andra och skapa de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar bra med komplexa frågor och trivs när du får ta initiativ och sätta igång aktiviteter. I krävande situationer är du flexibel i ditt agerande och förblir lugn och professionell.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan
• Erfarenhet av arbets-och personalledning

Det är meriterande om du har:
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning
• Erfarenhet av arbete med motivationsinsatser och vana att leda grupper mot uppsatta mål
• Kriminalvårdserfarenhet
• Praktisk ledarskapserfarenhet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde enligt övernskommelse

Tidsbegränsat till: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-09
Referensnummer: C49362
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Kriminalvården tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Rebecca Ohlsson
Kriminalvårdschef
040-692 74 41

Fackliga företrädare

Roger Nilsson
SEKO
077-22 80 800

Lotta Helin
SACO
040-692 72 62

Jasminka Badurina
ST/OFR
077-22 80 800

Övrigt


Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.