Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör, första linjens chef, anstalten Asptuna, vikariat

Kriminalvårdsinspektör, första linjens chef, anstalten Asptuna, vikariat

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Verksamhetsområde Stockholm Syd är en del av Kriminalvården i region Stockholm och består av öppna anstalten Asptuna (Norsborg), som efter utökning kommer att bestå av 124 platser och slutna anstalten Beateberg (Trångsund) med 44 platser. Verksamhetsområdet har idag ca 80 anställda.

Anstalten Asptuna söker nu en vikarierande kriminalvårdsinspektör.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Du är direkt underställd anstaltschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten. Som chef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 20 medarbetare, som främst arbetar som kriminalvårdare. Du ansvarar också för uppföljning och kvalitetsarbete. Du ingår i anstaltens ledningsgrupp där anstaltschefen samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Självklart har du ett starkt samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du har även förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer relevant
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning
• Flerårig relevant arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av och kunskap om klientprocessen och särskilt utsluss.
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården - alternativt socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan
• Dokumenterad ledarskapsutbildning
• Andra relevanta språkkunskaper utöver svenska
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum 2021-04-01

Tidsbegränsat till: 2021-08-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-12
Referensnummer: C49680
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Mohamed Gulied
Anstaltschef
08-55938935

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 39 931

Fackliga företrädare

John Lundell
ST
077-2280800

Mikaela Heimer
Saco
0768997824

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Arbetspsykologiska tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.