Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör (första linjens chef) Borås

Kriminalvårdsinspektör (första linjens chef) Borås

Borås Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för fängelser, frivård, häkten och klienttransporter.

Vid verksamhetsområde Borås, bestående av häkte och anstalt arbetar ca 120 personer. Häktet Borås har 44 platser och tar emot häktade både med och utan restriktioner och ligger centralt i Borås på Sandgärdsgatan.

Anstalten Borås är en anstalt med 74 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten har plats för 82 intagna (var av 8 är beredskapsplatser) fördelade på fem avdelningar: två ungdomsavdelningar och tre normalavdelningar. Anstalten ligger i stadsdelen Västeråsen i Borås.

I den här rekryteringen söker vi två kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer). Kriminalvårdschef för verksamhetsområde i Borås är Marita Gustavsson.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar "Bättre ut".

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 20 medarbetare, som jobbar främst som kriminalvårdare. De operativa och administrativa HR-delarna i den här rollen innebär bland annat att driva personalprocesser, hantera konflikthantering, rehabiliteringsprocesser samt att vara i kontakt med vår företagshälsovård. Du ingår i ledningsgruppen där kriminalvårdschefen samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Som kriminalvårdsinspektör är man som första linjens chef direkt underställd kriminalvårdschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och god förmåga att motivera och engagera dina medarbetare. Du leder teamet mot gemensamma mål genom att delegera ansvar och involvera.

Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete inom ett av världens bästa kriminalvårdssystem.

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt, förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Du innehar personlig mognad, är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmåga att anpassa dig till förändrade arbetskrav.

I vår verksamhet arbetar vi till stor del med digitala möten och ser gärna att du är positivt inställd till nya digitala arbetssätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som Kriminalvården bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Flerårig arbetslivserfarenhet
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Meriterande
• Flerårig arbetslivserfarenhet från operativt, strategiskt och administrativt HR-arbete
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning
• Erfarenhet inom socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet
• Erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan
• Andra relevanta språkkunskaper utöver svenska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-14
Referensnummer: C49508
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Amanda Blom
Chefsrekryterare
011-4963768

Marita Gustavsson
Kriminalvårdschef
033-785 85 19

Fackliga företrädare

Per Simonsson
SEKO
0522-681408

David Nordlander
OFR / ST
0317529494

Ullabeth Karlsson
Saco-s
031-7529895

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.