Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör, första linjens chef till Vänersborg

A/H Region Väst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Vi söker nu en kriminalvårdsinspektör, första linjens chef till Anstalten Brinkeberg, verksamhetsområde Vänersborg. Vi är tre kriminalvårdsinspektörer som arbetar på anstalten. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt, klass 2, för män. Antalet platser på anstalten är 98. I verksamhetsområde Vänersborg ingår även anstalten Östragård samt häktet i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdsinspektör är du direkt underställd kriminalvårdschefen och ingår i ledningsgruppen. Du har ett helhetsansvar för tilldelade arbetsområden, vilket innebär såväl operativt-, personal-, budget-och arbetsmiljöansvar. Förmåga att skapa goda externa såväl som interna relationer är viktigt. Du ansvarar för uppföljning och kvalitetsarbete samt ska driva och utveckla verksamheten mot uppställda mål.
Läs mer om våra verksamheter på www.kriminalvarden.se

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med för Kriminalvården relevant inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. Det är meriterande att du har genomgått kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram liksom tidigare kriminalvårdserfarenhet.

Personliga egenskaper som bedöms viktiga är ledaregenskaper, samarbetsförmåga, förändringsbenägenhet samt förmåga att se helheten. Viktigt är också att du ska ha förmåga att kunna bygga förtroendefulla relationer. Du måste dela Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du har lätt att kommunicera med din omgivning och du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-28
Referensnummer: A743252
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Möjlighet till flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Marcus Sundberg
Anstalts- och häkteschef
0521-74 24 05

Ivana Nikolic
HR-expert
011-496 33 74

Fackliga företrädare

Urban Karlsson
ST
0521-74 25 82

Christer Hallqvist
SEKO
0502-74 53 17

Ulla-Beth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.