Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

1 kriminalvårdsinspektör, operativ chef vid häktet Kristianstad

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Verksamhetsområdet består av häktet i Karlskrona med 23 platser samt häktet i Kristianstad med 29 platser. Båda häktena har såväl restriktions som gemensamhetsplatser. Den operativa verksamheten leds av tre kriminalvårdsinspektörer. En vid respektive häkte samt en övergripande med ansvar för gemensamma funktioner vid båda häktena. Tillsammans med kriminalvårdschefen utgör de verksamhetsområdets ledningsgrupp. Totalt uppgår antalet medarbetare sammanlagt till ca 70 tjänster, merparten är kriminalvårdare, men det finns även andra yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Tjänsten som kriminalvårdsinspektör innebär att Du är direkt underställd kriminalvårdschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde. Du har också som kriminalvårdsinspektör ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där din chef och dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning om minst 120hp motsvarande två år inom områden som Kriminalvården bedömer relevanta, alternativt annan utbildning kombinerat med erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du genomgått kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.

Vi ser gärna att du har praktiskt erfarenhet av ledarskap samt meriterande med aktuell kriminalvårdserfarenhet eller erfarenhet inom socialt arbete eller arbete inom annan myndighet inom rättskedjan. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Utomnordiska språkkunskaper är meriterande.

Som operativ chef ska du leda och motivera dina medarbetare. Du bygger goda relationer, skapar engagemang och delaktighet för att uppnå resultat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och är mån om att skapa ett dialogorienterat klimat.
Du tar initiativ, är drivande och har förmåga att kunna växla mellan långsiktig planering och fatta operativt snabba beslut. Vi ser att du är stabil, lugn och professionell.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du kan i handling omsätta den värdegrunden och därmed agera förebild för dina medarbetare.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-13
Referensnummer: A694516
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lön tilllämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag till fredagstjänstgöring under dagtid.

Kontakt

Kontaktperson

Richard Boström
Kriminalvårdschef
044-785 15 75

Fackliga företrädare

Lotta Helin
SACO
040-692 72 62

Roger Nilsson
SEKO
044- 785 16 26

Björn Andersson
OFR-S/ST
040-69 269 24

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.