Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör Säkerhet (första linjens chef) anstalten Hall, vikariat

Kriminalvårdsinspektör Säkerhet (första linjens chef) anstalten Hall, vikariat

Region Stockholm Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Anstalten Hall ligger alldeles utanför Södertälje och har för närvarande 177 platser för intagna. Här placeras intagna med behov av hög säkerhet. Anstalten har normalavdelningar och specialavdelningar för intagna med särskilda behov och en av Sveriges tre säkerhetsenheter.
Anstalten står inför en kapacitetsökning där en ny avdelning är under uppförande och ytterligare byggnation planeras med en målbild om ca 300 platser.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för 18 medarbetare bestående av underrättelseoperatörer, transportgrupp, säkerhetshandläggare, hundförare, servicetekniker säkerhet och IT samt kansli. Du ingår i ledningsgruppen där kriminalvårdschefen samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kriminalvårdschefen har det övergripande ansvaret för säkerheten vid anstalten och Kriminalvårdsinspektör säkerhet samordnar anstaltens säkerhetsarbete, detta inkluderar bl.a:
- att genom ett systematiskt arbetssätt erhålla kravuppfyllnad, kostnadseffektivitet och stabilitet
- genomföra regelbundna riskbedömningar
- att den information som anstalten hanterar egen och andras skyddas
- planera för och genomföra säkerhetsövningar
- att oplanerade avbrott och incidenter minimeras
- att vår kris- och kontinuitetsplanering medger att verksamheten har en god återhämtningsförmåga
- systematiskt brandskyddsarbete
- säkerhetsställa att inrapportering och uppföljning av incidenter, tillbud och skador sker

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete inom ett av världen bästa kriminalvårdssystem.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som vi bedömer relevant alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning.
• Erfarenhet av att leda operativt och strategiskt säkerhetsarbete i Kriminalvården
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande
• Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, fysisk säkerhet, säkerhetsprövning samt arbeta med säkerhetskulturen.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården och erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården.
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet samt erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Omgående eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2021-09-30

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-21
Referensnummer: A977214
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Magnus Jönsson
tf Anstaltschef
08-55939831

Niclas Ingesson (facklig)
Ledarna
08-559 39 931

Fackliga företrädare

Mikaela Heimer
SACO
08-559 384 66

Zenita Eriksson
OFR-s/ST
077-22 80 800

Ylva Borelid
SEKO
08-559 371 55

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.