Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör Säkerhet till NTE Utrikes

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Nationella Transportenheten genomför både inrikes- och utrikestransporter av klienter i anstalter och häkten samt, på uppdrag av polisen och andra myndigheter av frihetsberövade personer. Varje år genomförs nära 63 500 transporter varav ca 5 000 går utrikes. Enheten består av fyra geografiska inrikessektioner, en nationell utrikessektion samt verksamhetsstöd. I Nationella Transportenheten arbetar drygt 500 personer.
Vi söker nu en chef inom området säkerhet till transportenhetens utrikesverksamhet med placering i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet. Utrikessektionen är en intressant verksamhet utifrån den rådande flyktingsituationen i världen och med tanke på det allmänna intresse som finns för området. Arbetet är präglat av ökat europeiskt samarbete Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Du är direkt underställd sektionschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten inom säkerhetsområdet. Inom ditt område ingår följande ansvar: risk- säkerhets- och omvärldsbedömningar, instruktioner i till vårt ledningssystem, utbildningsplaner för genomförande, beredskapsutveckling samt incidentuppföljning med förbättringsarbete. Som chef ingår du i sektionens ledningsgrupp där du ett funktionellt ansvar för att sektionen ska nå sina uppsatta mål. Du samverkar även med externa myndigheter, intressenter och andra samarbetsparters både nationellt och internationellt, varför språk och kulturella kunskaper är viktiga. Du ingår i sektion utrikes ledningsgrupp där din chef samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Arbetet kan komma att innebära beredskapstjänstgöring och uppdraget innefattar en del resor.
Kvalifikationer

Du har en akademisk med för Kriminalvården relevant inriktning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
Du innehar lägst B-körkort. Erfarenhet av strategiskt, taktiskt och operativt säkerhetsarbete är av betydelse. Du är resultatinriktad, når dina mål samt tar rollen som arbetsgivare som självklar. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet, där egenskaper som god samarbetsförmåga, initiativförmåga och nytänkande värderas högt. Du har en genuin syn på människors förmåga till förändring och det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för medarbetarna. Du har förmåga att inspirera och motivera andra och är positiv, trygg och lyhörd. Du har förmågan att kunna växla mellan långsiktig planering och att fatta välgrundade beslut. Du uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Meriterande är att du har erfarenhet av kriminalvårdsarbete, utlandsarbete, ledningsfunktion inom transportverksamhet och regelstyrd verksamhet med fokus på säkerhet eller liknande samt att du har dokumenterad ledarutbildning.

Din arbetsgivare ger dig förutsättningar att vara framgångsrik i ditt ledarskap genom bland annat ett tydligt uppdrag med krav på uppföljning och resultat, du har tillgång till stödfunktioner och får den kompetensutveckling som behövs för din fortsatta utveckling som ledare.Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-28
Referensnummer: A704335
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Eva Qvarnström
Utrikestransportchef
010-484 38 20

Fackliga företrädare

Ulf Grahn
Saco-s
011-496 3540

Lars-Inge Ehrenholm
Seko
010- 484 39 44

Karl Stålnacke
ST
077-22 80 800

Övrigt

I det personliga brevet vill vi att du reflekterar kring hur du skulle beskriva ditt ledarskap. Vilka är dina viktigaste erfarenheter och lärdomar i chefsrollen?
Supporttelefon för sökande: 0771-10 10 29.