Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till Anstalten Skenäs, Vikariat

Kriminalvårdsinspektör till Anstalten Skenäs, Vikariat

Anstalten Skenäs Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Skenäs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/skenas/#om

Verksamhetsområdet Norrköping innefattar Häktet Norrköping samt två anstalter i säkerhetsklass 3, Anstalten Skenäs och Anstalten Kolmården. Anstalten Skenäs har i nuläget 132 klientplatser samt cirka 50 årsanställda. Anstalten ligger på Vikbolandet cirka tre mil utanför Norrköping. Anstalten bedriver utbildning och arbete/ sysselsättning för de intagna såsom snickeri, arbetsmarknadsutbildningar, fastighetsskötsel, kök, tvätt och lokalvård samt övrig strukturerad verksamhet.

Anstalten Skenäs växer och vi arbetar intensivt med utveckling-och utökning av anstalten ytterligare några år framöver. För att kunna göra det på ett tryggt och säkert sätt utökar vi stegvis vår ledningsgrupp och söker nu två kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer) som tillsammans med oss ska bygga framtidens kriminalvård.

Arbetsbeskrivning

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta - och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 15-20 medarbetare som jobbar främst som kriminalvårdare. Du ingår i ledningsgruppen där kriminalvårdschefen samt dina sju (7) kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. Vi värdesätter ett nära ledarskap, likaså struktur, ordning och reda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete inom ett av världens bästa kriminalvårdssystem. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Självklart har du ett starkt samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du har även förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Krav
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som arbetsgivaren bedömer relevanta alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Meriterande
• Dokumenterad ledarskapsutbildning
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet inom socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan.
• Andra relevanta språkkunskaper utöver svenska
• Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

2021-01-01 eller enligt överenskommelse. Varaktighet för tjänsterna är 6 månader med möjlighet till förlängning dock längst t o m 31 dec 2021

Tidsbegränsat till: 2021-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-04
Referensnummer: A987226
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annette Rask
Kriminalvårdsinspektör
0125-76 12 48

Christina Lysell
Rekryteringskoordinator
072-8626613

Fackliga företrädare

Anna Berglund
SACO
077-22 80 800

Anette Selander
SEKO
077-22 80 800 vxl

Nina Malmgren
OFR/ST
077-228 08 00 (vxl)

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.