Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till anstalten Västervik

Kriminalvårdsinspektör till anstalten Västervik

Västervik Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Vi söker nu en första linjens chef, en kriminalvårdsinspektör, till vår verksamhet i Västervik. Västervik Norra är en anstalt med 255 platser i säkerhetsklass 2 och ligger i Gertrudsvik.

Arbetsbeskrivning

Anstalten Västervik är en verksamhet i förändring. Arbetet med en kapacitetsökning i form av om- och nybyggnader är i planeringsfas, med en genomförandefas som påbörjas inom kort. Det innebär att uppdraget som första linjens chef hos oss förutsätter att du attraheras av att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor och samtidigt har förmågan att driva den dagliga verksamheten på anstalten med god kvalitet. Viktigt är att du har kapacitet att leda medarbetare i förändring och bibehålla en god arbetsmiljö.

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta - och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ett 20-tal medarbetare, som jobbar främst som kriminalvårdare. Du ingår i ledningsgruppen där anstaltschefen samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete i vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav:
• Akademisk utbildning om minst 120 hp (motsvarande 2 år på högskola/universitet) som vi bedömer vara relevant för uppdraget
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• B-körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av att genomföra verksamhetsanalyser och implementera verksamhetsutveckling
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården - alternativt socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan
• Dokumenterad ledarskapsutbildning
• Andra relevanta språkkunskaper utöver svenska

Självklart har du ett starkt samhällsengagemang och du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du har även förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse, snarast.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-09
Referensnummer: A927738
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Åsa Lindberg
Anstaltschef
0490-79 65 45

Fackliga företrädare

Lolo Åsberg
SACO
077-22 80 800

Daniel Runsten
SEKO
077-2280800 (vxl)

Joachim Malmberg
OFR/ST
077-2280800 (vxl)

Övrigt

En säkerhetskontroll föregår alla anställningar, i vilken en bedömning av den sökandes säkerhets- och sekretessmedvetenhet ingår.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.