Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Halmstad

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Halmstad

Frivården Halland/Västra Götaland Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Frivården Halmstad ingår i verksamhetsområdet Frivården Halland och Västra Götaland där även Frivården Skövde, Vänersborg och Borås ingår. Frivården ansvarar för personutredningar, övervakar klienter som är villkorligt frigivna, har skyddstillsyn, samhällstjänst eller övervakas med hjälp av fotboja/intensivövervakning. Frivården Halmstad växer och kommer från och med hösten 2019 att ledas av två kriminalvårdsinspektörer.

Arbetsbeskrivning

Som kriminalvårdsinspektör är du direkt underställd frivårdschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av frivårdschefen, övriga kriminalvårdsinspektörer, samt personalhandläggare och säkerhetshandläggare. Uppdraget innebär såväl personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för tilldelat arbetsområde.

Du skall driva och utveckla verksamheten med ett helhetsperspektiv mot uppställda mål och svarar för uppföljning och kvalitetsarbete. En viktig del av arbetet är att tillsammans med arbetsgruppen skapa förståelse och acceptans för utveckling och förändring av verksamheten. Arbetet innebär även att samarbeta med externa samarbetspartners inom och utom rättsväsendet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med för Kriminalvården relevant inriktning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare kriminalvårdserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbets- och personalledning eller om du har genomgått kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram.
Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och dina ledaregenskaper värderas högt. Du har god samarbets- och initiativförmåga, är nytänkande och har lätt att se helheten. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Erfarenhet av arbete i ledande ställning i en målstyrd organisation är ett krav. Det är viktigt att du kan bygga välfungerande arbetsrelationer både internt och externt. Du är positiv, trygg och lyhörd, skapar förtroendefulla relationer och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Personliga egenskaper som bedöms viktiga är beslutsamhet och engagemang samt att du kan inspirera och motivera andra. Du kommunicerar tydligt för att nå målen samtidigt som du främjar ett stabilt och förtroendeskapande arbetsklimat.

Vi söker dig med god analys- och omdömesförmåga och med kreativitet som främjar utveckling och nytänkande. Vi vill att du ska ha förmåga att arbeta metodiskt och kunna planera, prioritera och fördela dina resurser effektivt. Meriterande är liknande arbete inom annan myndighet i rättskedjan.

Du har en genuin tro på människors förmåga till förändring och det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för dina medarbetare. Ett nyckelord i detta sammanhang är integritet. Det är en tillgång om du har erfarenhet av behandlingsfrågor och arbete inom missbruk och psykisk ohälsa.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-04
Referensnummer: A885454
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Möjlighet till flextid.

Kontakt

Kontaktperson

Håkan Zandén
Frivårdschef
0521-74 24 01

Anna-Karin Deinoff
HR-expert
011-4965277

Fackliga företrädare

Ulla-Beth Karlsson
SACO
031-752 98 95

Urban Karlsson
ST
0521-74 25 82

Per Simonsson
SEKO
0522-681408

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.