Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Linköping

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Linköping

Frivården Linköping Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Frivården Linköping är en del av verksamhetsområdet Frivården Östergötland där även Frivården Norrköping och Västervik ingår. Vi ansvarar för att göra personutredningar och övervaka klienter som är villkorligt frigivna, har skyddstillsyn eller är dömda till samhällstjänst eller övervakas med hjälp av fotboja/intensivövervakning. Vi befinner oss i en spännande förändringsresa där vi bland annat möter ny lagstiftning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kriminalvårdsinspektör (första linjens chef) till Frivården i Linköping.

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern
myndighet där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värderar delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten mot uppsatta mål samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår verksamhets-, personal-, och budgetansvar för ditt ansvarsområde samt arbetsmiljöansvar för dina medarbetare vilka i huvudsak arbetar som frivårdsinspektörer och administratörer.

Du ingår i ledningsgruppen där Frivårdschefen samt dina tre kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. I och med att vi befinner oss på olika geografiska platser (Norrköping, Linköping och Västervik) är de digitala kommunikationskanalerna viktiga
arbetsredskap för oss. Vi är en ledningsgrupp som sätter laget framför jaget, supportar och stöttar varandra. Som kriminalvårdsinspektör på Frivården Linköping kommer du tillsammans med dina kollegor ha möjligheten att forma, påverka och bygga framtidens Frivård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i ditt chefs- och ledarskap och har en akademisk examen med för Kriminalvården relevant inriktning. Du är bra på att samarbeta, är prestigelös och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är stadig och trygg i din ledarroll, har förmåga att motivera andra och skapa de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål i en verksamhet som kontinuerligt förändas. Du arbetar bra med komplexa frågor och trivs när du får ta initiativ och sätta igång aktiviteter. I krävande situationer är du flexibel i ditt agerande och förblir lugn och professionell. Vi erbjuder ett sammanhang som kännetecknas av framåtanda och som ställer krav på förmågan att tänka nytt inom de ramar och regelverk som styr verksamheten.
Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Eftersom du är en förebild för dina medarbetare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
-Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis socionom, beteendevetare eller annat ämnesområde som vi bedömer relevant.
-Väl vitsordad chefs- eller ledarerfarenhet.
-Kunskap om och erfarenhet av förändringsledning.
-Erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan.
-Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
-B-körkort.

Meriterande
-Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.
-Erfarenhet av arbete med motivationsinsatser och vana att leda grupper mot uppsatta mål.
-Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården och särskilt från frivård.
-Erfarenhet från flera verksamhetsgrenar inom Kriminalvården.
-Erfarenhet av att leda myndighetsutövande organisation företrädesvis inom kriminalvården.

Är du nyfiken och vill veta mer? Här kan du läsa mer om oss samt allmänhetens vanliga och ovanliga frågor och våra svar:
https://www.kriminalvarden.se/om-kriminalvarden/123-fragor/#

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-02
Referensnummer: A976792
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Emil Ahlquist
Frivårdschef
013-495 28 17

Fackliga företrädare

Anna Berglund
SACO
077-22 80 800

Daniel Runsten
SEKO
0142-672811

Staffan Hederberg
ST
013-495 29 08, 072- 862 66 48

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Den här befattningen är placerad i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.