Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Östergötland

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Östergötland

Frivård Östergötland Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Kriminalvården Region Öst har verksamhet i Östergötland, Småland samt på Gotland. Verksamhetsområde Frivården Östergötland består av frivårdskontor i Linköping, Norrköping och Västervik med sammantaget cirka 60 medarbetare som leds av fyra kriminalvårdsinspektörer tillsammans med frivårdschefen.

Frivården ansvarar för frivårdspåföljder, handlägger verkställighet av skyddstillsynspåföljd, övervakning av villkorligt frigivna, intensivövervakning, samhällstjänst, personutredning och yttrande i brottmål samt genomförande av behandlingsprogram.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en kriminalvårdsinspektör (första linjens chef) till Frivården Östergötland med placering i Norrköping då en av de nuvarande går vidare till ett annat uppdrag inom myndigheten.

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värderar delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som chef leder, utvecklar och följer du upp verksamheten mot uppsatta mål samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I arbetet ingår verksamhets-, personal-, och budgetansvar för ditt ansvarsområde samt arbetsmiljöansvar för dina 15 medarbetare som arbetar som frivårdsinspektörer och programledare. De två arbetslag som du har ansvaret för arbetar framförallt med brotts och missbruksprogram, fängelse ärenden, Utsluss, intensivövervakning med elektronisk kontroll samt samhällstjänst. Programledarna bedriver även program på anstalterna Kolmården och Skenäs.

Du ingår i ledningsgruppen där din chef och dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap. I och med att vi befinner oss på olika geografiska platser (Linköping, Norrköping och Västervik) är de digitala kommunikationskanalerna viktiga arbetsredskap för oss. Vi är en ledningsgrupp som sätter laget framför jaget, supportar och stöttar varandra. Som kriminalvårdsinspektör vid Frivården Östergötland kommer du tillsammans med dina kollegor ha möjlighet att forma, påverka och bygga framtidens frivård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i ditt chefs- och ledarskap. Du är bra på att samarbeta, är prestigelös och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du har förmåga att motivera andra och skapa de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål i en verksamhet som kontinuerligt förändas. Du arbetar bra med komplexa frågor och trivs när du får ta initiativ och sätta igång aktiviteter. I krävande situationer är du flexibel i ditt agerande och förblir lugn och professionell. Vi erbjuder ett sammanhang som kännetecknas av framåtanda och som ställer krav på förmågan att tänka nytt inom de ramar och regelverk som styr verksamheten. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Eftersom du är en förebild för dina medarbetare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Akademisk examen på lägst kandidatnivå, inom områden relevant för Kriminalvårdens verksamhet, företrädesvis med inriktning beteendevetenskap och/eller juridik.
• Flerårig arbetslivserfarenhet.
• Väl vitsordad chefs- eller ledarerfarenhet.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.
• Kunskap om och erfarenhet av förändringsledning
• B-körkort

Meriterande
• Dokumenterad ledarskapsutbildning som Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram eller annan ledarskapsutbildning.
• Relevant erfarenhet från annan offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av att leda myndighetsutövande organisation företrädesvis inom rättskedjan.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-16
Referensnummer: A967146
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Emil Ahquist (I tjänst V31)
Frivårdschef
013-495 28 17

Elin Lindskog (I tjänst V32-33)
Stf Frivårdschef
011-4965836

Fackliga företrädare

Staffan Hederberg
ST
013-49 529 08

Anna Berglund
SACO
011-4965630

Daniel Runsten
SEKO
0142-672811

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.