Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Uppsala - vikariat

A/H Region Mitt Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Frivården Uppsala ingår i verksamhetsområdet Frivården Mälardalen som tillhör region Mitt. På frivården Uppsala arbetar ca 40 personer och i hela verksamhetsområdet ca 110 personer.

Arbetsbeskrivning

Frivården arbetar med frivårdspåföljderna skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst, utredningar samt övervakning av klienter som är villkorligt frigivna. Vi arbetar utifrån Risk-Behov-Mottaglighet (RBM) och har sedan ett par år ett nationellt enhetligt arbetssätt.
Frivården upprättar verkställighetsplaner för klienter samt samordnar olika utslussalternativ för personer som avtjänar fängelsestraff. En annan del i frivårdens uppdrag är att arbeta med nationella behandlingsprogram mot olika klientgrupper. Vi strävar också efter att utveckla samverkan med andra myndigheter i syfte att minska risken för att våra klienter återfaller i brott.

Som chef inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag i en modern myndighet. Du agerar resultatinriktat utefter angivna mål. Du är direkt underställd frivårdschefen och skall operativt leda och utveckla verksamheten och utgöra ett stöd för c:a 20 medarbetare i det dagliga arbetet. Som chef har du ett personal-, budget, och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar även för uppföljning och kvalitetsarbete.
Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där din chef samt dina kollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området. Tidigare kriminalvårdserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbets- och personalledning, samt att du genomgått kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram. Det är även meriterande om du har god kunskap om RBM-principen och frivårdens arbetssätt i övrigt. Du är resultatinriktad, drivande och uthållig och tar rollen som arbetsgivare som självklar.
Du kan hantera ett tidvis hårt tryck. Du är positiv, trygg och lyhörd och har förmåga att motivera och engagera andra. Du har förmågan att kunna växla mellan långsiktig planering och att hantera komplicerade situationer i det dagliga arbetet. Dina beslut är väl underbyggda enligt gällande regelverk.
Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet, där egenskaper som god samarbetsförmåga, gott ledarskap, initiativförmåga och nytänkande värderas högt.
Du har en genuin syn på människors förmåga till förändring och det är viktigt att du i handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och därmed agerar förebild för dina medarbetare.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast.

Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A754627
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Henrik Svärd
Frivårdschef
077-2280800

Fackliga företrädare

Ida Wågevik
SEKO
077-22 80 800

Lena Wänsberg-Sjöberg
SACO
077-2280800

Ulrika Wahlbäck
OFR
077-22 80 800

Övrigt

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.