Kriminalvården logotyp

Kriminalvårdsinspektör/Chef (första linjen), anstalten Gävle

Kriminalvårdsinspektör/Chef (första linjen), anstalten Gävle

Anstalten Gävle Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Gävles verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/gavle/#om

Verksamhetsområde Gävle inbegriper anstalten Gävle (säkerhetsklass 2), anstalten Gruvberget (säkerhetsklass 3) och häktet Bomhus. När anstalten Gruvberget, som är under uppbyggnad, är belagd till full kapacitet kommer verksamhetsområdet i sin helhet ta emot ca 190 klienter och ha ca 130 medarbetare. Vårt verksamhetsområde består av sex olika chefsområden.

Vi söker nu dig som vill vara en del av vår ledningsgrupp och ansvara för ett av de sex chefsområdena på anstalten Gävle.

Arbetsbeskrivning

Som chef (kriminalvårdsinspektör) leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I uppdraget ingår budget- och arbetsmiljöansvar samt personalansvar för 25-30 medarbetare som främst arbetar som kriminalvårdare. Även andra specialiserade befattningar som sjuksköterskor, vakthavande befäl, programledare, kockar, servicetekniker finns i våra arbetsgrupper. Som kriminalvårdsinspektör ingår du i ledningsgruppen där kriminalvårdschefen och dina fem chefskollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Inom anstalten Gävle finns klientavdelningar på anstalt och olika servicefunktioner. Vad som kommer att bli just ditt ansvarsområde som chef beror på var vi ser att dina kompetenser och erfarenheter kommer bäst till sin rätt.

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i rollen att vara en aktiv del i de dagliga operativa frågorna och som har lätt att förstå behovet av att relatera de dagliga aktiviteterna till de strategiska perspektiven. Du har lätt för att sätta dig in i och förstå sammanhang och samband i en större helhet. Du trivs med och har förmågan att arbeta självständigt. Då våra medarbetares fysiska och psykosociala arbetsmiljö är mycket viktig för vår verksamhet behöver du i rollen som chef ha god personlig mognad och hög social förmåga för att skapa och bibehålla goda, förtroendefulla relationer. Samarbete och gemensamma mål är viktigt för dig. Kriminalvården är en verksamhet stadd i förändring, vi utökar våra verksamheter och blir fler. Som chef har du en viktig uppgift i att skapa förståelse för de förändringar som behöver genomföras i såväl stort som smått. Du är en god problemlösare med analytisk blick.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom område som vi bedömer relevant alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.
• Erfarenhet av relevant ledande roll inom arbetslivet (med goda vitsord).
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården, gärna i en ansvarsroll.
• Erfarenhet av myndighetsutövande företrädesvis inom rättskedjan.
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-27
Referensnummer: C61770
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Marine Erlandsson
Kriminalvårdschef
026-45661319

Fackliga företrädare

Monica Olausson
SACO
076-146 58 03

Sandra Lindblom
OFR/ST
026-4561331

Petra Svensk-Berggren
SEKO
026-456 13 57

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Arbetspsykologiska tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.
Intervjuer kommer att genomföras den 5 oktober.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.