Kriminalvården logotyp

Chef (kriminalvårdsinspektör), anstalterna Täby och Österåker

Chef (kriminalvårdsinspektör), anstalterna Täby och Österåker

Stockholm Öst Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/Verksamhetsområde Stockholm Öst består av anstalten Österåker, häktet Österåker samt anstalten Täby i Åkersberga. Anstalterna tar emot intagna med varierande strafftider från de kortaste på en månads fängelse upp till de längsta som verkställer livstids fängelse. Tillsammans är vi i våra olika personalgrupper ca 250 anställda.

Arbetsbeskrivning

Som chef (kriminalvårdsinspektör) leder, utvecklar och följer du upp verksamheten samt utgör ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet. I uppdraget ingår budget- och arbetsmiljöansvar samt personalansvar för 20-30 medarbetare som främst arbetar som kriminalvårdare. Även andra specialiserade befattningar som klienthandläggare, sjuksköterskor, vakthavande befäl, programledare, kockar, servicetekniker finns i våra arbetsgrupper. Du ingår ledningsgruppen där kriminalvårdschefen och dina åtta chefskollegor utgör en viktig plattform för ditt ledarskap.

Inom verksamhetsområde Öst finns klientavdelningar på anstalt, häktesavdelning och olika servicefunktioner. Vad som kommer att bli just ditt ansvarsområde som chef beror på var vi ser att dina kompetenser och erfarenheter kommer bäst till sin rätt.

Inom Kriminalvården arbetar du med ett komplext och viktigt samhällsuppdrag där du kan göra nytta och skillnad. Du kommer till en arbetsplats som värdesätter delaktighet, personlig utveckling och engagemang. Som ledare hjälper du dina medarbetare att på olika sätt rusta våra klienter att klara ett liv utan kriminalitet och droger, det vi kallar Bättre ut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och förmågan att engagera andra. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du är lugn och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade förutsättningar. I din yrkesroll har du en analytisk blick, god problemlösningsförmåga och en förmåga att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklings- och förändringsarbete inom ett av världens bästa kriminalvårdssystem.

KRAV

• Akademisk utbildning/högskoleutbildning om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som vi bedömer relevant alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• Väl vitsordad erfarenhet av arbets- och personalledning
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

MERITER

• Erfarenhet från chefsbefattning i statlig, kommunal eller annan offentlig verksamhet som kan bedömas som meriterande för uppdraget
• Dokumenterad ledarskapsutbildning.
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12
Referensnummer: C68589
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Dagtid med flextidsavtal.

Kontakt

Kontaktperson

Fredrik Thunberg
Anstaltschef
08-559 370 01
fredrik.thunberg@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

John Lundell
ST
0772 28 08 00

Ylva Borelid
Seko
08-559 371 55

Mikaela Heimer
Saco-S
0768997824
Mikaela.Heimer@kriminalvarden.se

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Arbetspsykologiska tester kan bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Intervjuer kommer att genomföras den 21 december.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.