Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Lärare till Lärcentrum anstalten Kumla

sektionen för vuxenutbildning Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Vi söker legitimerade lärare till anstalten Kumla. Kumla är en anstalt i säkerhetsklass 1 med 405 klientplatser. Lärcentrum är en resurs för alla klienter på anstalten som har ett studieintresse eller frågor kring studie- och yrkesliv. På lärcentrum finns 12 lärartjänster. Som medarbetare i arbetslaget samarbetar du med lärare på övriga anstalter i Sverige och med den administration och studie- och yrkesvägledning som finns på kriminalvårdens huvudkontor.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som lärare inom Kriminalvården är ett omväxlande arbete. Vi undervisar i ämnen motsvarande kommunala vuxenskolan, men med ett unikt upplägg och särskilda förutsättningar. Kriminalvårdens klienter ska i den mån det är möjligt ha tillgång till samma slags vuxenutbildning som vuxna i samhället i övrigt. Därför finns det lärare på alla anstalter i Sverige och lärare finns även tillgängliga i någon form på alla häkten. I vår vuxenutbildning har varje person har en egen studieplan där kurserna anpassas till den studerandes förutsättningar, och där individuell antagning och studietakt tillämpas.
Som lärare i Kriminalvården har du tre roller:
Den första är rollen som lokal ämneslärare. Då undervisar du studerande i de ämnen du är behörig, på den anstalt där du arbetar.
Den andra rollen är som ämneslärare på distans. Då undervisar du studerande, som finns på andra anstalter och häkten, via telefon och dator.
Den tredje rollen är den som pedagogisk handledare. Då arbetar du med att stötta studerande på din anstalt, som har sin ämneslärare på distans.

På denna länk kan du se en kort film om lärarens arbete: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Kvalifikationer

För att arbeta som lärare inom kriminalvården skall du vara behörig och legitimerad gymnasielärare. I din ämnesbehörighet ska något av följande ämnen ingå: svenska, svenska som andraspråk, engelska, SFI, spanska, matematik eller ekonomi. Även sökande med behörighet att undervisa i svenska, matematik eller engelska på grundläggande nivå kan komma att beaktas i rekryteringen.
Meriterande är tidigare erfarenhet av vuxen- och distansutbildning. Specialpedagogisk utbildning samt kunskaper i andra språk utöver svenska är också meriterande.

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga
egenskaper, liksom att du kan arbeta självständigt. Du har god förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt, och du har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A753144
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas!

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Ami Eriksson
Rektor, vuxenutbildningen
072-8626915

Johanna Olofsson
Rektorsstöd Region Mitt
011-496 36 02

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
Saco-S (LR)
077-22 80 800

Olof Carlstein
Seko
077-22 80 800

Ulrika Wahlbäck
OFR-s/ST
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.