Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Lärare till Lärcentrum anstalterna Svartsjö och Färingsö

sektionen för vuxenutbildning Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Färingsö är en behandlingsanstalt väster om Stockholm för intagna kvinnor med narkotikaproblem. Anstalten har 43 platser i säkerhetsklass 2 och 12 platser i säkerhetsklass 3.
Svartsjö är en anstalt med 51 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger i Ekerö kommun utanför Stockholm.
Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1 108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare.

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med annan personal på den lokala anstalten.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor.

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i svenska, svenska som andraspråk, engelska, ekonomi, matematik eller lärarexamen i kombination med behörighet för utbildning i svenska för invandrare. Det är meriterande om du har behörighet i mer än ett av ämnena ovan. Utöver ämnesbehörighet är det meriterande om du har dokumenterad specialpedagogisk utbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga skolväsendet, samt erfarenhet av att undervisa på distans.

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik.

Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt. Du har god förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt, och du har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-01
Referensnummer: A754234
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Kontorsarbetstid.

Kontakt

Kontaktperson

Tommy Nyman
Rektor, vuxenutbildningen
077-22 80 800
0733-486002
tommy.nyman@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Björn Andersson
OFR-S/ST
040-69 269 24

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Lars Jonsson
SACO-S (LR)
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.