Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Leg. Psykolog VO Skogome

Skogome Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Verksamhetsområde Skogome är en anstalt för män som i huvudsak är dömda för sexualbrott och är belägen på Hisingen i Göteborg. Anstalten är den största i Sverige för sexualbrottsdömda män, med 148 platser i säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten inrymmer även en separat avdelning i klass 2 med 18 platser för klienter som ej dömts för sexualbrott utan annan brottslighet och som har ett utökat behov av psykiatrisk omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är varierande, stimulerande och utmanande med tonvikt på kliniskt behandlingsarbete. Som psykolog på Skogome ingår Du i en programgrupp, med ett flertal andra psykologer, samt andra särskilt utbildade programledare. På Skogome bedrivs det nationella, evidensbaserade behandlingsprogrammet ROS (Relation Och Samlevnad) vilket är baserat på en kanadensisk metod och bygger på behandlingsprinciper från främst KBT, men utgår även ifrån anknytningsteori och affektteori. Klienterna är män dömda för olika typer av sexualbrott. Behandlingen anpassas utifrån klientens risker, behov och mottaglighet (RBM), vilka bedöms med särskilda instrument. ROS bedrivs både i grupp och enskilt.
Arbetet är självständigt men med stort kollegialt stöd. Arbetsuppgifterna består även till viss del av riskbedömning av klienter, samt handledning av klientnära personal på anstalten. Som psykolog samarbetar du också kring hälso- och sjukvårdsfrågor och psykiatriska frågeställningar naturligt med anstaltens sjuksköterskor, läkare och psykiater. NP-utredningar förekommer. Som ny psykolog hos oss genomgår du ett introduktionsprogram som sätter dig in i arbetet på anstalten och i psykologverksamheten. Du erbjuds även regelbunden extern handledning.
Kriminalvården tillhandahåller internutbildning i tillämpliga behandlingsprogram och eventuella bedömningsinstrument.

Kvalifikationer

Det är krav på att du är legitimerad psykolog. Det är meriterande om du har klinisk behandlingserfarenhet, gärna både av grupp och enskild behandling. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att ge handledning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har erfarenhet av forensisk psykologi eller känner en nyfikenhet att närma dig området. Vidare söker vi Dig som har förmåga att skapa goda behandlingsrelationer, har lätt för att samarbeta, ser möjligheter, arbetar mot uppsatta mål och har god förmåga att sätta gränser.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse
Utöver denna befattning söker vi även en vikarierande psykolog med varaktighet om c:a 6 mån med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2018-11-18
Referensnummer: A819096
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag, flextid

Kontakt

Kontaktperson

Pauline Hagberg
Kriminalvårdsinspektör
Pauline.Hagberg@kriminalvarden.se

Torbjörn Nilsson
Leg. psykolog
031-752 96 90
torbjorn.nilsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Emma Elvström
SACO
nås via växeln

Ylva Löfgren
SEKO
nås via växeln

Linnea Berghäll
OFR/S
nås via växeln

Övrigt

Vi tillämpar provanställning
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.