Kriminalvården

Kriminalvården logotyp

Leg. Psykolog VO Skogome

Leg. Psykolog VO Skogome

Skogome Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om anstalten Skogomes verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/skogome/#om

Verksamhetsområde Skogome är en anstalt för män som i huvudsak är dömda för sexualbrott och är belägen på Hisingen i Göteborg. Anstalten är den största i Sverige för sexualbrottsdömda män, med 148 platser i säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten inrymmer även en separat avdelning i klass 2 med 18 platser för klienter som ej dömts för sexualbrott utan annan brottslighet och som har ett utökat behov av psykiatrisk omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Basuppdraget för aktuell tjänst är sexualbrottsbehandling vid anstalten Skogome. Psykologer vid Anstalten Skogome svarar även för Region Västs neuropsykiatriska utredningsverksamhet och upptagningsområdet är hela Region väst, d.v.s. anstalterna Tidaholm, Borås, Halmstad, Högsbo, Sagsjön och Skogome samt häktena Göteborg och Borås. Uppdraget NP-utredningar utgör en mindre del av tjänsten och kommer att kräva resor till ovan nämnda enheter.

Arbetsuppgifterna är varierande, stimulerande och utmanande med tonvikt på kliniskt behandlingsarbete. Som psykolog på Skogome ingår Du i en programgrupp, med ett flertal andra psykologer, samt andra särskilt utbildade programledare. På Skogome bedrivs det nationella, evidensbaserade behandlingsprogrammet SEIF (Sexualbrottsprogrammet Individuellt Fokus) vilket är baserat på en kanadensisk metod och bygger på behandlingsprinciper från främst KBT, men utgår även ifrån anknytningsteori och affektteori. Klienterna är på Skogome män dömda för olika typer av sexualbrott. Behandlingen anpassas utifrån klientens risker, behov och mottaglighet (RBM). SEIF bedrivs både i grupp och enskilt.

Arbetet som psykolog i Kriminalvården Region väst är självständigt med stort kollegialt stöd. Arbetsuppgifterna, på Skogome och övriga enheter, består förutom av SEIF av riskbedömning av klienter, handledning av klientnära personal och NP-utredningar. Som psykolog samarbetar du också kring hälso- och sjukvårdsfrågor och psykiatriska frågeställningar naturligt i team med anstaltens sjuksköterskor, läkare och psykiater. Som ny psykolog hos oss genomgår du ett introduktionsprogram som sätter dig in i arbetet på anstalten och i psykologverksamheten. Du erbjuds även regelbunden extern handledning.
Kriminalvården tillhandahåller internutbildning i tillämpliga behandlingsprogram och eventuella bedömningsinstrument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av forensisk psykologi och klinisk behandling. Vidare söker vi Dig som har förmåga att skapa goda behandlingsrelationer, har lätt för att samarbeta, är flexibel, ser möjligheter, arbetar mot uppsatta mål med givna medel och har god förmåga att sätta gränser.
Att Du är legitimerad psykolog är ett krav. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet av sexualbrottsbehandling och vi ser gärna också att du har erfarenhet av att ge handledning, samverka med olika professioner och genomföra NP-utredningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-01
Referensnummer: A940268
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Möjlighet till flextid

Kontakt

Kontaktperson

Pauline Hagberg
Kriminalvårdsinspektör
Pauline.Hagberg@kriminalvarden.se

Aslaug Myhre
Leg. Psykolog
031-752 96 96,
aslaug.myhre@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Linnea Berghäll
OFR/S
nås via växeln

Ylva Löfgren
SEKO
nås via växeln

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Vi tillämpar provanställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.