Kriminalvården

Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Leg. Psykolog VO Skogome

Skogome Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Verksamhetsområde Skogome är en anstalt för män som i huvudsak är dömda för sexualbrott och är belägen på Hisingen i Göteborg. Anstalten är den största i Sverige för sexualbrottsdömda män, med 148 platser i säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten inrymmer även en separat avdelning i klass 2 med 18 platser för klienter som ej dömts för sexualbrott utan annan brottslighet och som har ett utökat behov av psykiatrisk omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är varierande, stimulerande och utmanande med tonvikt på kliniskt behandlingsarbete. Som psykolog på Skogome ingår Du i en programgrupp, med ett flertal andra psykologer, samt andra särskilt utbildade programledare. På Skogome bedrivs det nationella, evidensbaserade behandlingsprogrammet ROS (Relation Och Samlevnad) vilket är baserat på en kanadensisk metod och bygger på behandlingsprinciper från främst KBT, men utgår även ifrån anknytningsteori och affektteori. Klienterna är män dömda för olika typer av sexualbrott. Behandlingen anpassas utifrån klientens risker, behov och mottaglighet (RBM), vilka bedöms med särskilda instrument. ROS bedrivs både i grupp och enskilt.
Arbetet är självständigt men med stort kollegialt stöd. Arbetsuppgifterna består även av riskbedömning av klienter, handledning av klientnära personal på anstalten och NP-utredningar. Som psykolog samarbetar du också kring hälso- och sjukvårdsfrågor och psykiatriska frågeställningar naturligt i team med anstaltens sjuksköterskor, läkare och psykiater. Som ny psykolog hos oss genomgår du ett introduktionsprogram som sätter dig in i arbetet på anstalten och i psykologverksamheten. Du erbjuds även regelbunden extern handledning.
Kriminalvården tillhandahåller internutbildning i tillämpliga behandlingsprogram och eventuella bedömningsinstrument.

Kvalifikationer

Att Du är legitimerad psykolog är ett krav. Det är meriterande om du har klinisk behandlingserfarenhet, gärna både av grupp och enskild behandling. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att ge handledning och genomföra NP-utredningar.Vi söker dig som har erfarenhet av forensisk psykologi eller känner en nyfikenhet att närma dig området. Vidare söker vi Dig som har förmåga att skapa goda behandlingsrelationer, har lätt för att samarbeta, ser möjligheter, arbetar mot uppsatta mål och har god förmåga att sätta gränser. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse
Vi kommer förutom en tillsvidare anställning att ha behov av ett vikariat om 6 månader med möjlighet till förlängning

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-31
Referensnummer: A855137
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön
Vi tillämpar individuell lönesättning

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Arbetstid: Dagtid
Måndag-fredag med flextid

Kontakt

Kontaktperson

Pauline Hagberg
Kriminalvårdsinspektör
Pauline.Hagberg@kriminalvarden.se

Torbjörn Nilsson
Leg. psykolog
031-752 96 90
torbjorn.nilsson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

SACO representant
Nås via växeln

Ylva Löfgren
SEKO
nås via växeln

Linnea Berghäll
OFR/S
nås via växeln

Övrigt

Vi tillämpar provanställning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.


Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.