Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Legitimerad psykolog till Anstalten Tidaholm

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Anstalten Tidaholm har en hög nationell säkerhetsklassificering med plats för 146 klienter, vilka är dömda till långa påföljder. Anstalten leds av kriminalvårdschef, som tillsammans med ledningsgrupp har det operativa ansvaret. Anstalten har ca 200 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser. Idag arbetar två psykologer i ett nära samarbete med övrig personal.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog kommer du att arbeta självständigt och i samarbete med kollega samt vårdpersonal ansvara för den psykologiska behandlingsarbetet, genomföra ADHD-utredningar, göra kliniska bedömningar samt kartlägga intagnas behov av individuellt anpassade insatser. I arbetsuppgifterna ingår också att handleda personal, som arbetar nära klienter, i syfte att förstärka ett professionellt förhållningssätt och ge tillfälle för medarbetaren att reflektera över sin roll i klientarbetet.

Kvalifikationer

För tjänsten söker vi dig som är legitimerad psykolog och säker i din yrkesroll. Meriterande är andra specialistutbildningar. Erfarenhet av personalhandledning eller annan handledarkompetens är också meriterande. Ytterligare meriter är om du har Neuropsykologisk utredningskompetens med betoning på ADHD-utredning.
Tålmodighet och entusiasm är två egenskaper vi tror att du kommer ha nytta av som psykolog hos oss då motivationsarbete är en viktig del av arbetet. Vidare är du flexibel, lyhörd, tydlig och har god samarbetsförmåga.
För att söka tjänsten är det en förutsättning att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas bidra till att alla blir likvärdigt bemötta hos oss.

Då den teoretiska basen för flertalet av Kriminalvårdens behandlingsprogram är kognitiv beteendeterapi ska du vara väl förtrogen med och ha kunskap om denna metodik. Du har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Önskvärt är att du har erfarenheter av arbete inom Kriminalvården alternativt annan likvärdig verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Omgående eller enligt överenskommelse. <br/><br/>Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-02
Referensnummer: A690658
Du är välkommen att söka:

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid
Måndag - fredag

Kontakt

Kontaktperson

Lise-Lott Brakken
Personalhandläggare
0502-74 53 07

Henrik Vang
Kriminalvårdsinspektör
0502-74 54 01

Fackliga företrädare

SEKO, SACO samt OFR nås via vår växel
077-22 80 800

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.