Kriminalvården logotyp

Lösningsarkitekt

Lösningsarkitekt

Sektionen för kvalitet och IT-arkitektur Sweden

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Kriminalvårdens IT-avdelning är en viktig del i organisationen med uppdraget att driva utvecklingen av myndighetens IT med stor satsning och fokus på myndighetens resa mot en mer digital kriminalvård. Tillsammans jobbar vi för att skapa de förutsättningar som en modern myndighet kräver av en tillgänglig, säker och kostnadseffektiv IT.

Arbetsbeskrivning

Som lösningsarkitekt inom Kriminalvården kommer du att arbeta i en sammansvetsad samt erfaren arkitektfunktion som har till uppgift att tillgodose verksamhetskrav och säkra en god arkitektur. Du blir en viktig kugge i detta prestigelösa gäng som hjälps åt och som tillsammans skapar en god stämning samt goda resultat.
Du bidrar med arkitekturmönster som stödjer säker och stabil drift samtidigt som de också möjliggör en digital resa för Kriminalvårdens olika verksamheter. Digitaliseringsresan utmanar oss att ta fram säkra och samverkande lösningar både ur ett tekniskt och verksamhetsmässigt perspektiv. I det arbetet är din kunskap och erfarenhet viktig.
I arbetsuppgifterna ingår att stämma av dina idéer och arkitekturella skisser för olika behov inom arkitektfunktionen, dokumentera den formella lösningen, presentera och diskutera arkitekturlösningar med verksamhetsexperter, teknikexperter och beslutsfattare.
I din roll som lösningsarkitekt kommer du att jobba stödjande, granskande och nyskapande. Du kommer att bidra till att arkitektur formuleras som ännu inte är formulerad. Du kommer att vara stöd för utvecklingsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer framåt. Du både ser helheter och förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande beslutsfattande. Du arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem. Du arbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare ser vi att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer.
För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom företrädesvis systemvetenskap eller civilingenjör alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig erfarenhet av att driva egna uppdrag i egenskap av arkitekt i större och komplexa organisationer. (Ex: Digitaliseringsresa)
• Erfarenhet av att arbeta med modelleringsstandarder (Ex: UML, Archimate, ERD, BPMN)
• Mycket god kunskap och förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband på ett för målgruppen begripligt sätt (Typiska målgrupper: Experter inom IT, Verksamhetsexperter, Beslutsfattare)
• God kunskap inom IT-Säkerhet
• Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Certifierad IT-arkitekt och eller Verksamhetsarkitekt, Informationsarkitekt
• Erfarenhet av att arbeta med Arkitektverktyg (Ex Iserver, Sparx, QualiWare)
• Erfarenhet av IT - Säkerhetsarbete inom organisationer med säkerhetsklassad verksamhet
• Erfarenhet från flera olika perspektiv och roller (exempelvis systemutvecklare, systemarkitekt, verksamhetsutvecklare, projektledare, systemförvaltare, kravanalytiker, Systemadministratör, IT-tekniker) och har erfarenhet från flera IT-områden
• Erfarenhet av Agil arbetsmetodik (Ex: SCRUM)
• Kunskap om förvaltningsstyrningsmodellen pm3
• Kunskap om processorienterat arbetssätt såsom ITIL ramverket
• Kunskap om agila metoder, t.ex. SCRUM

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-06
Referensnummer: C62806
Du är välkommen att söka:


Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Peter Lundin
Sektionschef Kvalitet och IT Arkitektur
011-496 5213

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Tina Olsson Sirén
Saco-s
077-22 80 800

Christine Nilsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ett jobb för dig!

Skicka en påminnelse till dig själv eller tipsa en kompis.

Skicka länk

Genom att klicka "skicka länk" godkänner du att dina uppgifter skickas över internet via epost.